VIDEO tvKUNST - Anders Visti - Crash

Crash fokuserer på de abstrakte rum, der dannes bag skærme og er baseret på scifi-serien Crash fra 1984.

Videoværket Crash er baseret på scifi-serien Crash, som forfatter Carsten Overskov og Danmarks Radio producerede i 1984. I 1984-serien opdager en dreng at hans værelse kan fungere som et rumskib. I Anders Vistis værk sidestilles hovedpersonens flyvende drengeværelse af et andet flyvende skrivebord fra ‘84: en Macintosh 128k - den første personlige computer der, som moderne computerne, blev betjent gennem et virtuelt skrivebord.

Ved hjælp af konkrete begreber og metaforer fortæller Crash internettets og datacentrenes oprindelseshistorie. Over en maskinel fortællerstemme, svæver et drengeværelse gennem rummet. På en blå nattehimmel danner millioner af enkelvise skriveborde netværk som galakser af stjerner. Vistis værk fokuserer på abstraktionslagene mellem skærm og hardware ved at fokusere på de abstrakte rum, der dannes bag skærme - og de metaforer, der bruges til at oversætte teknologi til rum for fortællinger.

Anders Visti, f. 1973., er billedkunstner uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2006. Han er desuden medstifter af forlaget * [asterisk].