VIDEO tvKUNST - Katya Sander - Dit liv som billede

Dit liv som billede er 12 minutter af en film. Resten er ikke lavet endnu.

Dit liv som billede er 12 minutter af en film. Resten er endnu ikke lavet. Katja Sander stiller sig kritisk overfor den virkelighed DR konstruerer og præsenterer os for igen og igen i de mange dramaer der ruller hen over skærmen. Med værket opfordrer Sander DR til at bestille resten af fortællingen. En fortælling, der ikke blot er baseret på en idé om realisme, men som tager udgangspunkt i virkelighedens hverdag - i et menneske, i et liv.

Hvad er tvKUNST?

TvKUNST 2016 er et samarbejde mellem DR og Statens Kunstfond, hvor seks kunstnere har skabt værker helt specielt til DRK og DRs platforme.

Det sted-specifikke værk belyser DR som mental flade, og projektionsskærm for en hel nation. Skærmen, der hvor vi kigger hen, collagen som arbejdsgreb og den kollektive tanke, er de 3 steder hvorfra kunstneren arbejder sig frem mod spørgsmål om møder og grænseflader. Sander ønsker ikke at levere en komplet fortælling, der søger en helhed, men oplæg til andre stemmer om at tage ejerskab over fortællingen.

Katya Sander, født 1970, er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og The Whitney Independent Study Program i New York. Hun er desuden cand.phil. i Litteraturvidenskab og Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet. Hun har udstillet værker på blandt andet MoMA, Museum of Modern Art, New York og har siden 2008 været ansat som professor Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve