VIDEO tvKUNST - Louise Vind Nielsen - I am positive you are negative

I am positive you are negative undersøger og iscenesætter svævende tilstande mellem det asylansøgerne kalder positiv og negativ.

I am positive you are negative er en video, der undersøger og iscenesætter den svævende tilstand mellem det asylansøgerne kalder “positiv” og “negativ”. “Negativ” betyder, at man har fået afslag på sin asylansøgning, og “positiv” betyder, at man har fået opholdstilladelse.

Mennesker der flyver og svæver klippes sammen med videooptagelser fra Sandholmlejren. Henover billederne hører vi brudstykker af samtaler med personer, der søger eller har fået asyl i Danmark.

Stemmerne reflekterer over følelsen af at svæve, og fortæller historier om drømme fra deres barndom, om at kunne bevæge sit frit i luften, om mareridt og frygten for at styrte ned. Lydsiden består desuden af en komposition af computergenerede sinus-toner, der udligner og forstærker hinanden, og dermed bygger videre på ideen om positiv og negativ. Disse toner opleves bedst gennem gode hovedtelefoner eller højtalere.

I am positive you are negative er opstået gennem et længere samarbejde med mennesker, som kunsteneren Louise Vind Nielsen har lært at kende gennem Trampolinhuset - et selvorganiseret medborgerhus for asylansøgere og flygtninge i København.

Louise Vind Nielsen, f. 1984, er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2013 og arbejder med installation, lyd- og videokunst, performance og grafik.