Kulturredaktør: Politikere bør boykotte Clement-show

Politikens kulturredaktør, Anita Bay Bundegaard, angriber programmet "Hos Clement", som hun mener er unanceret og overfladisk.

Politikens kulturredaktør, Anita Bay Bundegaard, angriber programmet "Hos Clement", som hun mener er unanceret og overfladisk.

Landets politikere bør boykotte det politiske magasin "Hos Clement", indtil DR holder op med at sende programmet.

Så kontant er udmeldingen fra Politikens kulturredaktør, Anita Bay Bundegaard, i dagens Politiken.

Den kommer efter tirsdagens udgave af programmet, hvor SFs formandskandidat Annette Vilhelmsen var blevet inviteret ind som gæst.

Redaktør: DR bør lukke programmet

Den invitation havde Vilhelmsen dog takket nej til, og det får Anita Bay Bundegaard til at aflevere denne bredside:

- Uanset Vilhelmsens begrundelse for ikke at stille op var det et klogt træk at sige nej tak til Clement Kjersgaard. Det burde Krag også have gjort. Og det skulle samtlige politikere i dette land, der måtte blive inviteret, også tage at gøre. Indtil DR lukker programmet, skriver Anita Bay Bundegaard i et debatindlæg i Politiken.

Værten konstant i centrum

Ifølge kulturredaktøren er programmets form og værtens selviscenesættelse ødelæggende for seerne.

- Jeg mener politikerne bør boykotte "Hos Clement", fordi det ikke er en værdig politisk debat, der bliver ført. Det giver sig ud for at være et kritisk debatprogram, men det graver slet ikke i, hvorfor politikerne mener som de gør, siger Anita Bay Bundegaard og uddyber:

- Programmets vært Clement er konstant i centrum, og han forsøger hele tiden at sætte små fælder op for gæsterne i stedet for at lytte. Derudover bliver samtalerne ført i et tempo, så man slet ikke kan følge med i, hvad det handler om, siger Anita Bay Bundegaard til DR Kultur.

- DR har et problem

Hun mener, DR har et stort problem, når programmet bliver markedsført som noget af det bedste inden for politiske magasiner.

- Det er dybt problematisk for DRs ledelse, at det her er niveauet på et højprofileret politisk program. Det er jo en parodi, lyder det fra Anita Bay Bundegaard.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Clement Kjersgaard, da han er i udlandet.