AaBs fjerde mesterskab bliver til teater

I Aalborg skal en forestilling om fodboldklubben AaB lokke mænd i teateret. Fremragende idé, mener teateranmelder.

I Aalborg skal en forestilling om fodboldklubben AaB, lokke mænd i teateret. Fremragende idé, mener teateranmelder. Billedet er fra sæsonen 2007/2008, hvor AaB blev danske mestre. (© Scanpix)

Det er stadigvæk bare en drøm for alle raske fodbolddrenge i Aalborg, men til sommer bliver drømmen måske til virkelighed.

Fodboldklubben AaB er nemlig lige nu bare to point fra det førende hold i Superligaen, og lykkedes det for nordjyderne at blive nummer ét ved sæsonafslutningen, så kan AaB kalde sig for danmarksmestre for fjerde gang i historien.

Det scenarie er udgangspunktet for Aalborg Teaters nye forestilling 'Altid for AaB', der blev præsenteret på et pressemøde i dag.

Efter foldboldfesten er forbi

I stykket følger teatergængerne fodboldklubben, efter rusen over mesterskabet har lagt sig, hvor "holdet smuldrer, og guldkonfettien skiftes ud med indre splittelse, stress, skader, vold og tabte venskaber".

Oplagt som teaterstykke

Aalborg Teater skriver i en pressemeddelelse, at stykket er "en hyldest til fodbold, til mandekraft, til AaB og til Aalborg, og det er da også forsøget på at få flere mænd i teateret, der har fået Aalborg Teater til at sætte stykket op, forklarer teaterchef Morten Kirkskov.

- 'Altid for AaB' er et drama med masser af testosteron, der giver et indblik i en mandeverden. Det er et stykke, der i høj grad henvender sig til mænd, men jeg håber da, der er nogen, som tager deres koner eller kærester med ind og ser det, siger Morten Kirkskov til DR Kultur.

Hvordan opstod ideen til stykket?

- Vi vil gerne tiltrække nye publikummer til Aalborg Teater, og da vi begyndte at researche på AaB, fandt vi ud af, hvor passioneret kulturen er omkring klubben og om fodbold generelt, siger Morten Kirkskov.

Ifølge ham er livet omkring en fodboldklub oplagt teater.

- Der er så meget dramatik omkring AaB. Der er penge på spil. Karrierer på spil, skandaler og privatliv, der bliver udstillet. Det kan alt sammen blive til oplagt teater, siger han.

Anmelder: Nationalscenen bør kigge med

Spørg man teateranmelder ved Berlingske, Jakob Steen Olsen, så er en teaterforestilling, der henvender sig til mænd, en rigtig god idé.

- Vi ved jo, at langt de fleste af dem, der går i teateret, er midaldrende kvinder fra storbyen. Men vi bruger over en milliard kroner på teater her i landet, og hvis man har en ambition om at nå bredere ud til folk, så er en forestilling som 'Altid for AaB' en rigtig god idé, siger Jakob Steen Olsen.

Han mener, at Det Kongelige Teater bør tage ved lære af forestillingen.

- Der er en forventning om, at Det Kongelige Teater gør mere for at nå folk med anden etnisk baggrund end dansk. Men jeg synes stadig, vi mangler og se teaterstykker på Nationalscenen, som henvender sig til de grupper af mennesker, siger Jakob Steen Olsen og tilføjer:

- For at blive interesseret i teater, skal man se noget, der handler om ens egen kulturkreds, så kan man altid begynde at interessere sig for andres bagefter.

Det samme kick som på stadion

Teaterchef Morten Kirkskov er overbevist om, at 'Altid for AaB' vil interessere andre end bare de fodboldinteresserede. Men selvom han tager fejl, gør det ingenting, siger han.

- Der står altså 11.000 mennesker ude på Aalborg Stadion, når AaB spiller store kampe. Hvis man bare kan få fat i en del af dem og give dem det samme kick på teateret, som de får ude på stadion, så vil det være fedt, siger Morten Kirkskov.

'Altid for AaB' har premiere på Aalborg Teaters lille scene den 9. maj.

Du kan høre interview med Aalborg Teaters teaterchef, Morten Kirkskov, i Kulturnyt i aften klokken 18.10 her.

Facebook
Twitter