Ai Weiwei fortsætter asylprotest: Trækker sig fra endnu en dansk udstilling

Den kinesiske kunstner Ai Weiwei trækker sin udstilling ’Ruptures’ tilbage fra Faurschou Foundation i København. Dermed er flere værker trukket tilbage i protest mod den danske asylpolitik.

Den kinesiske kunstner trækker flere værker tilbage fra danske museer, efter Folketinget har vedtaget asylstramningerne i går. (Foto: IAN LANGSDON © sCANPIX)

Aros er ikke det eneste danske museum, der mærker konsekvensen af de danske asylstramninger, der blev vedtaget i Folketinget i går.

Den kinesiske kunstner Ai Weiwei ønsker nemlig heller ikke, at udstillingen ’Ruptures’ på Faurschou Foundation i København længere bliver vist.

Det skriver kunstneren på sin Instagram-profil.

- Ai Weiwei har besluttet at lukke sin udstilling ’Ruptures’ på Faurshou Foundation Copenhagen, Danmark. Denne beslutning er en følge af det danske parlaments vedtagelse af lovforslaget, der tillader at beslaglægge værdigenstande og forsinke familiesammenføringer for asylansøgere, står der på hans Instagram-profil.

Loading preview...LinkboxLæs ogsåAi Weiwei trækker sig fra Aros-udstilling på grund af asylstramninger

Ifølge opslaget på Instagram støtter Jens Faurschou, der ejer Fourschou Foundation, beslutningen.

I opslaget står der, at ejeren er imod vedtagelsen, som han kalder inhuman midt i den aktuelle humanitære krise i Europa og i Mellemøsten.

Tidligere i dag kom det frem, at Ai Weiwei heller ikke ønsker, at værket ’Yu Yi’ bliver udstillet på Aros i Aarhus.

Loading preview...