Ai Weiwei trækker sig fra Aros-udstilling på grund af asylstramninger

Den verdenskendte kinesiske kunstner Ai Weiwei trækker sit kunstværk fra en udstilling på ARoS i protest mod de danske regerings asylpolitik.

De nyligt vedtagende danske asylstramninger har fået den kinesiske kunstner Ai Weiwei til at trække sit kunstværk fra en udstilling på kunstmuseet ARoS.

Den hænger der endnu, men man skal skynde sig, hvis man vil opleve den verdenskendte kunstner Ai Weiweis 12 meter lange kunstværk 'Yu Yi', der i øjeblikket er udstillet på ARoS i Aarhus.

Den kinesiske kunstner skrev nemlig på Instagram i nat, at han agter at trækker værket fra udstillingen i protest mod den danske regerings asylstramninger.

Oprindelig skulle hans værk være udstillet på ARoS indtil april måned.

Det skriver ARoS på kunstmuseets egen instagramprofil, der kan ses herunder:

-Jeg er meget chokeret over gårsdagens nyhed om, at den danske regering har besluttet sig for at beslaglægge flygtninges private ejendom, lyder det blandt andet i opdateringen fra Ai Weiwei.

Ai Weiwei's kunsværk er en del af udstillingen 'A New Dynasty – Created in China', som i øjeblikket bliver vist på ARoS. Kunstmuseet beskriver selv udstillingen som et "visuelt, tankevækkende og inspirerende møde med Kina, som supermagten ser ud den dag i dag".

Ai Weiweis deltagelse i udstillingen vakte begejstring hos ARoS direktør, Erlend G. Høyersten, da udstillingen blev præsenteret sidste år.

- At en så betydningsfuld kunstner og fortaler for ytringsfrihed som Ai Weiwei viser interesse i A New Dynasty – Created in China, fortæller os noget om udstillingens aktualitet og kvalitet. Vi vil gerne rejse spørgsmål som: hvad interesserer, engagerer og udfordrer den kinesiske kunstner i dag? Og hvor befinder det kinesiske samfund sig nationalt og internationalt, sagde ARoS direktøren sidste år.

- Jeg må trække mig fra udstillingen for at udtrykke min protest mod den danske regerings beslutning, skriver kunstneren Ai Weiwei.

Opslået af DR Nyheder på 27. januar 2016

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve