Dan Park tegnede kvindes kæreste: I dag demonstrerede hun mod billederne

I 2013 blev Sabina Frederiksen gambianske kæreste overfaldet og truet på livet i Sverige. Kunstneren Dan Park tegnede og udstillede scenen. Nu kan billderne ses i Danmark.

I dag åbnede den kontroversielle Dan Park-udstilling, hvor Trykkefrihedsselskabet har valgt at udstille ni af de oprindelige 31 værker.

I den forbindelse havde foreningen African Empowerment Center Danmark indkaldt til en protestdemonstration foran Christiansborg.

En af deltagerne i demonstrationen var Sabina Frederiksen og hendes søn Yunus Sallah.

- Vi demonstrerer mod, at Dan Parks billeder bliver lovliggjort i Danmark, fortæller hun.

Afrikansk kæreste blev overfaldet

Men hun er ikke blot en tilfældig forbipasserende, der valgte at tage del i demonstrationen.

Hun bor i Sverige sammen med sin søn og gambianske kæreste Yusupha Sallah, og her blev Yusupha Sallah overfaldet den 8. september 2013, da han befandt sig på en legeplads med deres søn.

Her endte han i karambolage med en gruppe muslimske kvinder.

- Så gik der to minutter, og så stod der 10 mænd, der gik på ham og smadrede ham fuldstændig, fortæller Sabina Frederiksen.

Yusupha Sallah besvimede flere gange, og til sidst hang han kun i fingerspidserne fra en bro over en trafikeret vej.

- Imens alt det her skete, stod min søn, som var halvandet år på det tidspunkt, og så det hele og skreg og græd.

Dan Park tegnede og udstillede overfaldet

Yusupha Sallah endte med at slippe fra overfaldet med livet i behold, men for to uger siden modtog familien et opkald fra politiet.

De oplyste, at Dan Park havde tegnet et billede af hendes mand og to andre afrikanske mænd, hvor de hænger i en galge fra den bro, som hendes mand blev overfaldet på, og hængt det op rundt omkring i byen.

Dan Park blev efterfølgende dømt for racisme på grund af billedet, men nu kan det samt otte andre altså ses på Dan Park-udstillingen på Østerbro.

Se og hør Sabina Frederiksen fortælle om den episode, der er årsagen til, at hun i dag deltog i demonstrationen mod Dan Park-udstillingen foran Christiansborg, i videoen i toppen af artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter