Dansk designfirma vil gå rettens vej: Netto sælger kopier af vores produkter

En vase, en hængepotte og en porcelænskrukke i Netto er direkte kopier af Anne Blacks design, siger advokaten for den danske keramikdesigner.

Det er blandt andet denne hængepotte, som Anne Black mener, firmaet Ronald a/s har kopieret. Varen sælges i Netto til 39 kroner, mens Anne Blacks potte koster mellem 250 og 350 kroner alt efter størrelsen. (© Netto og Anne Black)

Netto står til at få en sag på nakken på grund af en række keramiske produkter i denne uges tilbudsavis.

Det drejer sig om en vase, en hængepotte og en porcelænskrukke i forskellige farver til 39 kroner pr styk.

For hos den danske designvirksomhed Anne Black føler man sig krænket. De tre produkter i Netto er nemlig ”direkte kopier” af hendes keramikdesign, siger Anne Blacks advokat, Johan Løje:

- Vi agter at forsvare vores rettigheder. Jeg kan ikke sige andet, end at vi har tænkt os at gå rettens vej, siger Johan Løje.

Han rådgiver Design Denmarks medlemmer og har kørt mange lignende sager for andre danske designere.

Indgik forlig med Anne Black i 2004

- Vi må igen konstatere, at Netto kopierer danske designvirksomheders produkter ligesom de gør med Kähler og alle muligt andre, siger han.

De konkrete produkter i Nettos tilbudsavis er produceret af virksomheden Ronald a/s, der har en række lignende sager i bagagen - og hos Anne Black kender man godt virksomheden.

I 2004 indgik Ronald et forlig med Anne Black efter en kopisag og stoppede produktion af de pågældende produkter.

- Det er dødeligt for små designvirksomheder, at de produkter - som de forsøger at sælge til en pris, de vil kunne leve af - bliver solgt til en discountpris i Netto, siger Johan Løje.

Netto er endnu ikke vendt tilbage med en kommentar om sagen til DR.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1154488597934996