Dansk martyrmuseum vækker international opmærksomhed

Nyheden om udstillingen af terrorister fra angrebet i Bruxelles er nået til udlandet.

Udstillingen 'Martyrmuseum' har vakt forargelse hos bl.a. kulturminister Bertel Haarder (V) og en politiker, der har anmeldt kunstnerne bag udstillingen. På udstillingen vil man kunne se billeder af brødrene El Bakraoui fra det nylige terrorangreb i Belgien.

Vanvittigt og perverst.

Det er to af de lidet flatterende ord, der er blevet hæftet på den kommende udstilling 'Martyrmuseum'. Ordene, der kommer fra kulturminister Bertel Haarder (V) og formanden for Trykkefrihedsselskabet, Katrine Winkel Holm, er blevet fulgt op af en politianmeldelse. Og omtale i udenlandske medier.

I Storbritannien har The Guardian taget historien og skriver, at der er opstået vrede over en 'martyrudstilling', hvor man blandt andet kan se billeder af brødrene Ibrahim og Khalid El Bakraoui på udstillingen. Det var to af de terrorister, der var med i angrebet i Bruxelles den 22. marts.

Det britiske medie konstaterer, at kunstnerne bag 'Martyrmuseum' er blevet anmeldt og skriver blandt andet, at lederen af det teater, der står bag udstillingen, Christian Lollike, tidligere har stjålet overskrifter ved at opsætte et teaterstykke om Anders Breivik.

The Times of Israel konstaterer, at udstillingen er blevet politianmeldt, nævner også Breivik-stykket og bringer et par ord om udstillingen fra en af kunstnerne bag, Ida Grarup Nielsen.

Hun er ligesom resten af gruppen bag 'Martyrmuseum', The Other Eye of The Tiger, og Christian Lollike blevet politianmeldt af Venstre-politikeren, Diego Gugliotta.

Politikeren mener, at de anmeldte "legitimerer terror og terrorhandlinger, når de vælger at fremstille terroristerne, som har medvirket i flere internationale terroraktioner, som helte".

Ida Grarup Nielsen begrunder udstillingen med, at vi "I Danmark har vi svært ved at forestille os at gå i døden for noget som helst".

- Derfor åbner vi et museum, hvor disse mennesker indgår i udstillingen. For vi er alle helte i vores egen historie, siger hun.

Udstillingen starter i Kødbyen i København den 26. maj.

Facebook
Twitter