Det Kongelige Teater fyrer topchefen

Den nuværende teaterchef på det Kongelige Teater, Erik Jacobsen, fratræder sin stilling allerede i morgen.

Den nuværende teaterchef på det Kongelige Teater, Erik Jacobsen, fratræder sin stilling allerede i morgen. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Teaterchef på Det Kongelige Teater, Erik Jacobsen, fratræder sin stilling på Det Kongelige Teater.

Han har sidste arbejdsdag på Det Kongelige Teater i morgen fredag den 29. november.

Det skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

En enig bestyrelse

Fratrædelsen sker fordi Det Kongelige Teaters bestyrelse har vurderet, 'at der er brug for et ledelsesmæssigt generationskifte', hedder det i pressemeddelelsen.

Det Kongelige Teaters bestyrelsesformand, Stine Bosse, mener, at Erik Jacobsen har givet Nationalscenen de næste udviklingstrin.

- Vi har lavet en aftale med Erik Jacobsen om, at han fratræder i god ro og orden. Det er en samlet bestyrelse, som er blevet enige om, at der skal nye ledelseskræfter til. Det siger vi samtidig med, at vi kommer med en anerkendelse af hans arbejde med at genoprette økonomien i en meget svær tid, siger Stine Bosse til dr.dk/kultur.

Har sidste arbejdsdag i morgen

Erik Jakobsen mener selv, at Det Kongelige Teater har en lys fremtid forude.

- Det blev min opgave at få tingene til at hænge sammen i svære tider. Vi fik arbejdet os ud af krisen, og teatret kan se lyst på fremtiden. Efter 6 år som teaterchef på Danmarks mest spændende arbejdsplads må jeg nu overlade roret til en anden. Jeg ønsker det bedste for teatret og de mange dygtige mennesker, der er med til at skabe det hver dag, siger Eriks Jacobsen i pressemeddelelsen.

Stillingen er slået op

Det Kongelige Teaters bestyrelsesformand har orienteret kulturministeriet om at Erik Jacobsen fratræder som chef, og stillingen som leder af Det Kongelige Teater bliver nu opslået.

Erik Jacobsen har sidste arbejdsdag den 29. november 2013. Salgs- og planlægsningsdirektør Henrik Sten Petersen vil være teaterchef indtil en ny teaterchef er udpeget.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk