GRAFIK Se kulturskattene som ekstremister har ødelagt

Oldtidsbyen Palmyra er seneste offer for Islamisk Stats ødelæggelse af den mellemøstlige kulturarv. Få overblikket over de vigtigste kulturskatte, som ekstremister har ødelagt, her.

Oldtidsbyen Palmyra i Syrien ligner ikke sig selv, efter Islamisk Stat rykkede ind i ruinbyen for flere måneder siden.

Senest har ekstremisterne fra IS sprængt store dele af Baal Shamin-templet i stykker, og den indre del af templet er ødelagt, hvilket flere nyhedsmedier har beskrevet i denne uge. Derudover er flere af de søjler, der omgiver templet, kollapset.

"Vil fjerne områdets kulturelle identitet"

Susan R. Pittman, der er kulturansvarlig i det amerikanske udenrigsministerium, har tidligere forklaret til DR Kultur, at Islamisk Stats mål med ødelæggelserne er klart:

- Ved at ødelægge moskeer, grave, kirker og andre vigtige steder forsøger disse ekstremister at fjerne hele områders kulturelle identitet - og dermed historien, siger hun.

Palmyra står da også på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og den ældste del af Baal Shamin-templet kan dateres helt tilbage til omkring år 17 e.Kr.

Men Palmyra er langt fra den eneste del af den mellemøstlige kulturarv, der er blevet ødelagt af Islamisk Stat og andre ekstremister. Få overblikket over ødelæggelserne i den interaktive grafik øverst her på siden.