Kunstner bag martyr-udstilling: Absurd hvis vi ikke kan udstille terrorister

Ida Grarup Nielsen tager politianmeldelsen af hendes kommende udstilling "stille og roligt".

Ibrahim og Khalid El Bakraoui er allerede hængt op på væggen i Kødbyen i Kødbyen, hvor et 'Martyrmuseum' er ved at blive gjort klar.

Der er ikke noget at komme efter.

Nogenlunde sådan ville det måske have lydt, hvis Ida Grarup Nielsen var politiker, men det er hun netop ikke. Hun er kunstner, og derfor ser hun intet problem i at udstille billeder af to terrorister fra angrebet i Bruxelles den 22. marts på udstillingen 'Martyrmuseum'.

- Det handler om kunst og ikke politik. Vores projekt er på ingen måde en billigelse af terror, siger Ida Grarup Nielsen.

Venstre-politikeren Diego Gugliotta har politianmeldt Ida Grarup Nielsen og de andre kunstnere bag 'Martyrmuseum', fordi de "tilskynder til en form for legitimering af terror og terrorhandlinger, når de vælger at fremstille terroristerne, som har medvirket i flere internationale terroraktioner, som helte".

Københavns Politi bekræfter her til morgen, at anmeldelsen er modtaget.

Diego Gugliotta mener, at de med udstillingen kommer i clinch med paragraf 100 og paragraf 136 i straffeloven, hvor straffen lyder på om mod fire og seks års fængsel. Men det får ikke Ida Grarup Nielsen til at ryste på hånden.

- Vi tager det stille og roligt, siger hun.

- Der kommer helt sikkert ikke nogen sag ud af det. Vores projekt handler som sagt ikke om at billige terror. Vi ser tingene fra gerningsmandens side, og det ville være absurd, hvis vi som kunstnere ikke kan gøre det, fortsætter kunstneren.

Hun er en del af kunstnergruppen The Other Eye of The Tiger, der sammen med Teatret Sort/Hvid åbner 'Martyrmuseum' den 26. maj i Kødbyen i København, og det kommer anmeldelsen ikke til at ændre på.

- Det gør den ikke, fastslår Ida Grarup Nielsen.

På 'Martyrmuseum' vil man blandt andet komme til at se billeder af brødrene El Bakraoui, der var blandt gerningsmændene ved terrorangrebet i Bruxelles den 22. marts. De vil blive udstillet side om side med billeder af andre personer, der er døde for en sag.

Facebook
Twitter