Museer slår rekord: Gæsterne myldrer ind

Flere af landets museer melder om et rekordhøjt antal besøgende i 2015.

Flere af landets museer melder om fremgang i antallet af gæster. Blandt andet Aros i Aarhus. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Interessen for at smutte en tur på museum for at se kunst er stigende. Det viser tal, som Altinget har indsamlet fra flere af landets museer, som melder om fremgang og rekordhøje besøgstal for 2015.

Hvis tendensen holder, svarer det til, at hver dansker går på museum mere end to gange om året.

- Det er totalt glædeligt. Det er helt enestående tal, der gør os sammenlignelige med de allerbedste i hele verden - og jeg får kun positive meldinger, siger direktøren i Organisationen Danske Museer (ODM), Nils M. Jensen, til Altinget.

Besøgstallene glæder også flere museumsdirektører. Det gælder blandt andet Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet, Aros, Heart og Museum Østjylland, der består af de lokalhistoriske museer i Randers, Grenå og Ebeltoft. Sidstnævnte har med 173.000 besøgende slået den hidtidige rekord på 152.000 gæster i 2011.

- Det er forrygende. Aldrig før i museets historie har vi haft så mange gæster, siger museumschef Jørgen Smidt-Jensen til Altinget.

På Statens Museum for Kunst (SMK) gik over 450.000 gæster gennem dørene, og det svarer til en stigning på næsten 20 procent i forhold til 2014.

- Det fortæller os, at interessen for kunst er stor, og at vi har haft held til at dele Danmarks billedkunstneriske kulturarv med en stadigt større del af befolkningen, siger direktøren på SMK, Mikkel Bogh, til Altinget.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve