Museumsdirektør: Danske museer har en fundamental mangel på selvtillid

Der er for meget målgruppehysteri hos danske museer, mener museumsdirektør Flemming Friborg.

Museumsdirektør for Ny Carlsberg Glyptotek Flemming Friborg, mener danske museer jagter tendenser i tiden i stedet for at finde deres egen identitet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015) (Foto: jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Kunstmuseerne er i krise, fordi de forsøger at overbyde hinanden med kortsigtede spektakler, der overskygger det, museerne reelt har at byde på.

Det siger direktør for Ny Carlsberg Glyptotek, Flemming Friborg til Politikens printavis onsdag.

Jagter fordomme

- Der er fundamental mangel på selvtillid. Vi risikerer at miste de værdier, vi hver især har, ved at halse efter andre værdier, som er signaler i tiden, og som baserer sig på fordomme om, hvad folk vil have, siger Flemming Friborg til Politiken.

Flemming Friborg nævner ingen navne på museer. Men den udbredte tendens til brugerinddragelse, som han kritiserer, kan man konstatere, viser sig på store museer som Aros, SMK, Louisiana og Arken. På SMK inviteres børnene for eksempel til at sprøjte med maling i påskeferien, skriver Politiken.

Skal finde det naturlige råstof

Friborg ønsker nu at rejse en debat for at få kunsten tilbage på dagsordenen:

- I stedet for målgruppehysteri og diverse hvervekampagner, der ikke har noget med museet at gøre, mener jeg, at vi skal tilbage til det naturlige råstof i ethvert museum, som er kunstoplevelsen, siger glyptotekets direktør til Politiken.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter