Netto: Vi accepterer ikke kopivarer i vores butikker

Designvirksomheden Anne Black truer med at gå rettens vej på grund af nogle porcelænsvarer, der sælges af supermarkedet.

Disse vaser og små porcelænskrukker fra Nettos tilbudsavis minder alt for meget om Anne Blacks design, mener det designfirmaet. Det er man dog ikke enig i hos Netto. (© Netto.dk og Anneblack.dk)

Hos designvirksomheden Anne Black mener man, at Netto lige nu sælger tre porcelænsvarer, der er tro kopier af den danske designers produkter.

Hos Netto mener man derimod ikke, at der er tale om en krænkelse af ophavsretten:

- I første omgang er dette en sag imellem vores leverandør og Anne Black. Og det vil i sidste ende være en juridisk afgørelse, hvorvidt der har fundet en krænkelse sted eller ej. Vurderingen fra vores side er dog helt klart, at der ikke er tale om en krænkelse, skriver Netto i en mail til dr.dk.

Anne Blacks advokat Johan Løje har dog i sinde at gå retligt videre med sagen.

Netto understreger, at man hos supermarkedskæden tager afstand fra at sælge kopier.

- Helt generelt accepterer vi ikke kopivarer i vores butikker. Kopivarer er hverken godt for vores kunder, for os eller de mærkevareproducenter, som mener sig kopieret, så derfor ønsker vi slet ikke noget, der minder om kopivarer, skriver Netto.

Det er firmaet Ronald a/s, der har produceret den hængepotte, vase og krukke, som Anne Black anser som kopier.

Ronalds administrerende direktør, Kenneth Plummer, har dog ingen kommentar, da han ”ikke ønsker at procedere en eventuel sag i medierne”.

Et af produkterne er denne hængepotte, som du kan se på dette billede:

Det er blandt andet denne hængepotte, som Anne Black mener, firmaet Ronald a/s har kopieret. Varen sælges i Netto til 39 kroner, mens Anne Blacks potte koster mellem 250 og 350 kroner alt efter størrelsen. (© Netto og Anne Black)