Teaterchef i glædesrus efter nordjysk Reumert-prishøst

Teaterchef Morten Kirkskov glæder sig over, at det med seks Reumert-nomineringer både i år og sidste år er lykkedes Aalborg Teater at placere sig godt på landkortet.

Aalborg Teaters teaterchef Morten Kirkskov måtte på scenen for at modtage en statuette for musicalen "En kort en lang", der blev kåret som årets musikforestilling. (Foto: Jens Astrup © Scanpix)

Det var en glad og stolt chef for Aalborg Teater, der søndag aften var med til at tage tre priser med hjem fra den prestigefyldte Reumert-uddeling.

Aalborg Teater var nomineret til i alt seks Reumert-priser - kun overgået af Det Kongelige Teaters 11 nomineringer.

- Jeg må indrømme, at der er blevet festet, og det synes jeg jo, at vi har fortjent, siger en noget hæs teaterchef, Morten Kirkskov, dagen derpå.

Som årets bedste kvindelige hovedrolle vandt Marianne Høgsbro for sin udgave af Sara Levin i forestillingen 'Indenfor Murene'. Andreas Jebro fik en Reumert for sin birolle i Aalborg Teaters opsætning af 'Den spanske flue'.

Og teaterchef Morten Kirkskov kunne selv gå på scenen for at modtage en statuette for musicalen 'En kort en lang', der blev kåret som årets musikforestilling.

Ekstra glad for musicalpris

Musicalen var en teateropsætning lavet på baggrund af Hella Joofs film, hvor Morten Kirkskov i øvrigt selv spillede med.

En fortælling om to mænd, der vil giftes og bare gerne vil have deres kærlighed i fred.

- Jeg synes, det var en ret fantastisk historie, og masser af publikummer så den, så den havde jeg rigtig meget lyst til skulle blive fejret. Så jeg må sige, at jeg var meget glad for at modtage den pris, siger Morten Kirkskov.

Forestillingen flytter i øvrigt til Nørrebro Teater i København til næste efterår.

Nordjysk dominans

Morten Kirkskov glæder sig også over, at det med seks Reumert-nomineringer både i år og sidste år er lykkedes Aalborg Teater at placere sig godt på landkortet.

Men han pointerer, at det vigtigste dog stadig er at lave de gode forestillinger.

- Det er jo ikke nødvendigvis Reumert-komiteen, der afgør, hvad der er aller-aller-bedst. Men det er en pil i retningen af, hvad der er godt i Danmark, så derfor lytter man selvfølgelig til det, og er meget beæret over bare at være nomineret, siger teaterchefen.

Facebook
Twitter