Verdensberømt kunstmuseum udstiller de første emojis

MoMA-museet har sikret sig de originale 176 emoji-figurer til sin faste udstilling.

De 176 originale emojis, som blev præsenteret i 1999, kommer nu på kunstmuseum. (REUTERS) (Foto: handout © Scanpix)

Emojis hører ikke kun længere til på digitale skærme, men kan snart også ses på et kunstmuseum.

Det

verdensberømte
kunstmuseum i New York, Museum of Modern Art (også kendt som MoMA) har nemlig føjet de allerførste 176 emojis til samlingen. De blev præsenteret i 1999 af japaneren Shigetaka Kurita, der arbejdede som ingeniør for teleselskabet NTT Docomo og var beregnet til at blive brugt på personsøgere.

Emoji-kollektionen indeholder blandt andet kendte ikoner som den knyttede næve, ikke-ryge tegnet, forskellige hjerter, vejrsymboler og de 12 stjernetegn. Det skriver New York Times.

MoMA's aftale om emoji-kollektionen sker i samarbejde med Docomo-teleselskabet, som lader museet udstille figurerne i forskellige udgaver. Kollektionen vil fra december blive udstillet i museets lobby og indeholder 2D-grafik og animationer.

- På en måde har vi i virkeligheden erhvervet en ny kommunikationsplatform. Men samtidig er emojis ideografer, som er en af de ældste måder at kommunikere på. Jeg elsker den måde, århundrederne er forbundet på, siger Paola Antonelli, som er kurator på MoMA.

Det er ikke første gang, at MoMA sikrer sig 'kunst' af den digitale slags. I 2010 erhvervede museet nemlig @ (snabel-a symbolet) og har også sikret sig en række computerspil.