VIDEO Helle Thorning: Lidt mærkeligt at se sig selv portrætteret

Helle Thorning-Schmidt er blevet portrætteret af den britiske kunstner Jonathan Yeo.

I dag offentliggjorde den verdenskendte, britiske kunstner Jonathan Yeo sit portræt af Danmarks tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, og billedet falder i god jord hos hovedpersonen selv.

Også selvom den ellers medievante Helle Thorning-Schmidt lige skulle vænne sig til at se sig selv portrætteret på et maleri.

- Det er lidt mærkeligt at se mig selv portrætteret. Jeg har aldrig haft et billede malet af mig selv på den måde, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Men jeg synes, det er et fremragende billede, der både har lidt alvor over sig, men hvor man forhåbentligt også kan se lidt humør inde bag øjnene, siger hun.

Portræt med skjult hentydning

På maleriet er Helle Thorning-Schmidt portrætteret foran to mandlige portrætter i baggrunden, og det er da også med en skjult hentydning, afslører Helle Thorning-Schmidt.

- Vi havde snakket om, at det skulle placeres inde på Christiansborg, og der hænger altså mange billeder af mandlige politikere, men jeg er Danmarks første kvindelige statsminister, og det tror jeg gerne, kunstneren ville vise, siger hun.

Kunstneren, den britiske Jonathan Yeo, har tidligere portrætteret Malala Yousafzai, Tony Blair, Kevin Spacey og mange andre store stjerner.

Portrættet af Helle Thorning-Schmidt kommer til at hænge på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve