Kunsten inspirerer på nettet

Et nyt tidsskrift på Internet vil formidle kunstneres erfaringer med innovation til ledere i det private og offentlige erhvervsliv.

Kunstnere kan hjælpe erhvervsledere med at skabe innovation på arbejdspladserne. Det mener Kulturministeriet og Rytmisk Musikkonservatoriums Forsknings- og Udviklingsenhed, som netop har etableret et nyt tidsskrift på nettet kaldet Chara.dk.

44 kunstnere, filosoffer og forskere vil i det kommende år gratis dele ud af deres viden og erfaringer med kreativitet, spontanitet og læring.

Redaktør Jens Skou Olsen skriver:

- Chara.dk vil samle studerende, professorer, musikere, lærere, præster, forskere, billedkunstnere, konsulenter, dansere, ledere og designere omkring samme bord!

Kunstgreb

Professor og filosof ved Copenhagen Business School Ole Fogh Kirkeby anbefaler det nye E-tidsskrift varmt. Som leder af Center for Kunst og Lederskab på Copenhagen Business School er han også med til at skabe kontakt mellem kunst og erhvervsliv.

- Både OECD og regeringen siger jo, at innovation er et af de vigtigste midler til at skabe fortsat vækst herhjemme, så vi er i gang med et 3-årigt projekt kaldet Kunstgreb.

- Her får 120 kunstnere mulighed for at uddanne sig til Kunstgrebsinnovatører. De første 20 kommer ud i virksomhederne i næste måned, og der skal de med deres anderledes tilgang til erhvervslivet og alternative erfaringer hjælpe med at udtænke nye kreative løsninger.

Ole Fogh Kirkeby nævner dansk design som et eksempel. Det er kendetegnet ved, at kunstneren ser det, vi andre ser, men på en ny måde og dermed skaber nyt godt design.

Han henviser til, at flere af nutidens mest kendte kunstnere blander kunst og business:

- En mand som Olafur Eliasson har jo 40 ansatte i ateliet i Berlin. Han har den type management tilgang til kunsten. En anden er Damien Hirst og hans konceptkunst. Mere traditionelt tænkende kunstnere hænger fast i en afhængighed af gallerier, hvor de egentlig kunne bruge kræfterne bedre ved at samarbejde med erhvervslivet.