Kunstner bag vægbillede af Michelle Obama beskyldt for plagiat

Kunstner Chris Devins har lånt sit værk fra ung kunstner uden at gøre opmærksom på det.

Michelle Obama er kommet op at hænge på en væg i Chicago - som inspiration for unge piger. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

På en væg på en stor bygning over for en folkeskole i Chicago kan man nu opleve et stort portræt af Michelle Obama.

USA's nu forhenværende førstedame har selv gået på skolen, og portrættet skal ifølge kunstneren bag, Chris Devins, tjene som inspiration for de unge piger i Chicago - og alle andre steder.

https://twitter.com/LeagueOfExtra/status/856900399126769665

Men portrættet er ikke udelukkende blevet positivt modtaget.

Det har vakt heftig debat, skriver CNN. Og ikke af politiske årsager, men fordi Chris Devins angiveligt har ladet sig kraftigt inspirere af et andet værk. Nemlig et billede, som Gelila Mesfin, der er studerende fra Rhode Island, har lavet og lagt på Instagram for et år siden.

Efter det nye vægbillede stod færdigt i fredags, har mange af den unge kunstneres følgere gjort hende opmærksom på sammentræffet.

Selv skriver Gelila Mesfin på Instagram, at det er 'så nedslående og respektløst', at hendes værk er blevet overtaget af en anden, uden at hun bliver krediteret.

- Hvordan kan man bare stjæle andre menneskers kunstværk?, spørger kunstneren, der selv har været omhyggeligt med at kreditere den fotograf, der har taget det billede af Michelle Obama, som hun har malet videre på.

Kunstner indrømmer, at billedet er lånt

CNN har efterfølgende interviewet Chris Devins, der ikke mener, at han har gjort noget galt. Han vidste ikke, hvem Gelila Mesfin var, men har nu krediteret den unge kunstner - som man også kan se det i øverste tweet i denne artikel.

Han indrømmer, at han fik ideen til vægmaleriet fra et billede på Pinterest, hvor Michelle Obama er fremstillet som en egyptisk dronning – dog uden at kende billedets oprindelse.

I sit seneste indlæg på Instagram skriver Gelila Mesfin, at hun har været i kontakt med Chris Devins, og at hun beder alle holde en god tone over for ham.

Facebook
Twitter