Kunstner kritiserede Copenhagen Pride - så blev hun taget af programmet

O/RIOH kritiserer priden for at booke hovednavne, der ikke har noget med LGBT+-miljøet at gøre.

O/RIOH er ikke tilfreds med kunstnerne, der skal optræde til Copenhagen Pride Week. (© Frederikke Dørfler)

Den danske kunstner O/RIOH skulle have spillet til Copenhagen Prides store 'Pride Show' på lørdag på Rådhuspladsen.

En optræden foran et forventeligt stort publikum, som hun havde set frem til. Men sådan bliver det alligevel ikke. Hun er blevet pillet af programmet fra den ene dag til den anden, skriver musikmediet Gaffa.

Aflysningen skyldes ifølge priden, at O/RIOH - med det borgerlige navn Rikke Østergaard - har kritiseret arrangementet på Instagram.

Her kritiserede hun ifølge Information bookingen af bandet Infernal som hovednavn til priden. Hun skrev angiveligt, at priden ikke skulle være "stolte eller begejstrede" over bookingen, og at priden skulle "get your shit together" (få styr på sit lort, red.).

'I bund og grund censur'

Hun var vred over, at priden ikke bookede kunstnere fra LGBT+-miljøet som hovednavne.

- Jeg bliver irriteret over bookingen af Infernal, fordi jeg havde andre forventninger til, hvem priden giver tid på deres scener. Priden er i sin oprindelse en demonstration for synligheden af LGBT+-personer, ikke en festival.

- Jeg føler, at jeg er blevet bedt om at holde min kæft. Jeg synes, min kritik er berettiget. Det med bare at blive fjernet fra plakaten, synes jeg på ingen måde er retfærdigt – det er jo i bund og grund censur, siger hun til Information.

Det var en booking af Infernal, der fik O/RIOH op i det røde felt. Nu er hun selv blevet taget af plakaten til priden. (Foto: Mikkel Jezequel © Scanpix)

Og opslaget var altså for hård kost for arrangørerne. Thomas Rasmussen, der er kommunikationschef for Copenhagen Pride, mener, at opslaget var "dårlig stil".

- For os handler det primært om to ting. For det første er det måden, man gør det på – altså tonen i det. Der blev jo sagt, at Copenhagen Pride var noget bullshit, og vores offentliggørelse af Infernal blev nedgjort.

- Samtidig med at vi også oplevede, at vi som festival – altså alle de frivillige, der knokler året rundt – blev nedgjort ved at sige noget i retning af: ”I har ét job, og det kan I ikke engang finde ud af. Hvor svært kan det være”, siger han til Gaffa.

Får ikke en krone

Men ikke nok med at O/RIOH har mistet muligheden for at optræde til priden på lørdag.

Hun er ifølge Information også blevet informeret om, at Copenhagen Pride ikke har i sinde at betale hende for bookingen, selv om det ifølge Information står i kontrakten, at hun skal have fuld betaling, hvis koncerten aflyses senere end 30 dage før koncerten.

– Vi er enormt kede af denne situation og havde selvfølgelig ønsket et andet udfald. Vi gør super meget for at sikre et mangfoldigt lineup, og jeg synes simpelthen ikke, at det er måden at gøre det på; at gå til angreb på en anden kunstner og samtidig at gå til angreb på Copenhagen Pride, siger Thomas Rasmussen til Gaffa.

Parterne skal nu mødes til en dialog om hele situationen, selv om priden ellers oprindeligt havde oplyst kunstneren om, at al dialog nu skulle foregå gennem organisationens advokat.

Copenhagen Prides store parade med efterfølgende show på Råshuspladsen i København løber af stablen på lørdag. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Ud over Infernal spiller også Birthe Kjær og Tina Dickow som hovednavne i løbet af ugen.

Copenhagen Pride Week startede tirsdag og fortsætter til og med søndag med debatter, workshops, koncerter og meget andet med den traditionsrige parade med efterfølgende show på rådhuspladsen på lørdag.

Facebook
Twitter