Kylie Jenner sælger størstedelen af sit kosmetikfirma for - og hold nu fast - fire milliarder kroner

Kim Kardashian Wests halvsøster er blevet kisterig.

(Arkiv) Kylie Jenner sælger størstedelen af sit kosmetikfirma til det franske smykkefirma Coty. (Foto: © Andrew Kelly, Scanpix)

Hvis ikke du ved, hvem Kylie Jenner er, så var det hende, der tweetede, at hun loggede af Snapchat, og fik Snapchats værdi til at falde med syv milliarder kroner på én dag.

22-årige Jenner er en ekstrem indflydelsesrig tv-kendis fra USA. Hun er mest berømt for sin medvirken i tv-serien 'Keeping up with the Kardashians', da hun er halvsøster til Kim Kardashian West.

Desuden har Kylie Jenner siden 2015 haft sit eget kosmetikfirma, Kylie Cosmestics, der blandt andet sælger sminke og læbestifter.

Det er dette kosmetikfirma, som hun i dag har solgt 51 procent af for fire milliarder kroner. Hun har på fire år brugt sine sociale medier til at promovere sine produkter til sine ekstremt mange følgere. Hun har eksempelvis 151 millioner følgere på Instagram.

Kylie Jenner vil stadig være firmaets ansigt udadtil og fortsætter sit arbejde med at promovere produkterne på sociale medier.

  • Kylie Cosmetics på hylder i stormagasin i New York i USA. (Foto: © David Dee Delgado, Scanpix)
  • Kylie Cosmetics på hylder i stormagasin i New York i USA. (Foto: © David Dee Delgado, Scanpix)
  • Kylie Cosmetics på hylder i stormagasin i New York i USA. (Foto: © David Dee Delgado, Scanpix)
1 / 3

Yngste milliardær nogensinde

Køberen af majoriteten af Kylie Cosmetics er Coty, en mastodont på kosmetikmarkedet. Coty ejer i forvejen firmaer som Max Factor og Wella. Over for nyhedsbureauet AP kalder bestyrelsesformand for Coty Peter Harf hende for et "nutidigt ikon med en utrolig fornemmelse for skønhedsforbrugeren."

Fire af Kardashian-klanens medlemmer. Fra venstre: Kris Jenner, Kendall Jenner, Kylie Jenner og Kim Kardashian. (Foto: © Dimitrios Kambouris, 2018 Getty Images)

Til at starte med blev produkterne kun solgt gennem en webshop, men sidste år kom produktet på hylderne i mere en 1.000 fysiske butikker i USA.

Firmaet omsatte sidste år for 2,4 milliarder kroner, hvilket gjorde hende til den yngste selvskabte milliardær (i amerikansk valuta, red.) nogensinde.

Rettelse: Det fremgik tidligere af artiklen, at Kylie Jenner og Kim Kardashian har samme far. Dette er ikke korrekt. De har til gengæld samme mor.