Kyssede på tv: Bagedyst-deltagere er blevet kærester

På tv er de konkurrenter. Men bag kameraet blev Caroline Rigelsen og Emil Ussing fra 'Den store bagedyst' kærester.

Caroline Rigelsen kunne slet ikke lade være med at kysse sin kæreste, Emil Ussing, da denne fik ros af dommerne for sit mesterværk i 'Den store bagedyst' lørdag aften. (© dr)

Der er ikke kun flormelis og liflig kageduft i luften, når deltagerne i 'Den store bagedyst' indtager bageteltet.

I år er der også amoriner i luften. For der er nemlig opstået sød musik mellem to af deltagerne, der under forårets optagelser faktisk gik hen og blev kærester.

Og skulle du have misset det ellers tydelige kys i lørdagens andet afsnit af 'Bagedysten', så lad os lige gøre det helt klart; de to turtelduer er 19-årige Caroline Rigelsen og 21-årige Emil Ussing.

De mødte hinanden første gang til et infomøde forud for optagelserne til programmet, som de begge var blevet udvalgt til at skulle være med i.

- Jeg synes, Caroline virkede lidt irriterende set udefra. Jeg havde nok nogle fordomme om hende, fordi hun var fra København, og jeg selv er fra Løkken. Men så sad vi ved siden af hinanden og snakkede lidt, siger Emil Ussing, inden han bliver afbrudt af sin kæreste:

- Ja, altså jeg vil ikke sige, jeg synes, han så kedelig ud… Men det var heller ikke kærlighed ved første blik fra min side, griner Caroline Rigelsen.

Kort efter infomødet skulle de så på en chokoladefestival i København med de to andre 'Bagedyst'-deltagere Wissam Bouqasri og Lena Thorsson, og her valgte Emil Ussing og Caroline Rigelsen at følges og tage en bus sammen. Og det var her, de begyndte at få øjnene op for, at den anden ikke var så håbløs som ved første øjekast.

Det var til chokoladefestivalen med de to andre deltagere Wissam Bouqasri og Lena Thorsson, at Emil Ussing og Caroline Rigelsen så småt fik øjnene op for hinanden. (Foto: PRIVATFOTO)

Kort efter ramte coronastormen hele verden, og de to bageglade unge holdt kontakten ved lige over de sociale medier, mens optagelserne til programmet blev udskudt gang på gang.

Snart begyndte de også at ringe sammen. Og efterhånden nåede samtalerne op på mange timers varighed til langt ud på natten.

- Det fuckede jo min døgnrytme helt op at tale til klokken fire om morgenen, men jeg glædede mig bare til at tale med hende igen dagen efter, siger Emil Ussing om langdistancerelationen.

Han bor selv i Aarhus, hvor han læser på arkitektskolen, mens Caroline Rigelsen bor i Hedehusene lidt uden for København med sine forældre.

Caroline Rigelsen og Emil Ussing er blevet så glade for hinanden, at de ikke kan nøjes med at være 'Bagedyst'-konkurrenter. Så nu er de blevet kærester. Her ses de på sommerferie i Nordjylland i sommer. (Foto: PRIVATFOTO)

Blev kærester under optagelserne

Romancen mellem de to spirede langsomt men sikkert, og da de endelig nåede frem til de første optagelser, havde de også talt om, at der jo nok var opstået noget mellem dem.

Caroline Rigelsen fortæller, det var Emil Ussings tydelige passion, hun særligt faldt for:

- Han er jo åbenlyst meget charmerende, men han er også meget dedikeret. Han kan jo tegne i evigheder, og når han snakker om den musik, han kan lide, kan man mærke, hvor stærke holdninger han har.

For Emil Ussings vedkommende var det Caroline Rigelsens umiddelbarhed, han fandt interessant.

- Hun tager initiativ i en samtale. Det var ikke mig, der skulle bære den på egen hånd. Vi snakkede rent faktisk sammen og kom steder hen i samtalen, vi ikke ville have været, hvis det ikke havde været for hende, siger han.

De to besluttede sig for at kalde sig kærester, da de var i gang med optagelserne til sæsonens andet program.

- Til morgenmaden råbte Caroline det så ud til alle de andre deltagere og hele produktionsholdet. Jeg tænkte, at mindre da nok også kunne gøre det, siger Emil Ussing og bliver fulgt op af Caroline Rigelsen:

- Jeg gad ikke sige det individuelt. Det var meget nemmere lige at gøre på én gang.

I sommer var Caroline Rigelsen på en uges sommerferie ved Emil Ussings familie i Løkken, og det blev blandt andet til en vandretur til Rudbjerg Knude Fyr. (Foto: PRIVATFOTO)

'Bagedysten' kom i første række

Men selvom de to turtelduer nu var blevet kærester, var de begge enige om, at 'Den store bagedyst' kom i første række. Og når de stod i bageteltet var de først og fremmest konkurrenter.

- Og så kom forholdet lige bagefter, griner Emil Ussing og fortsætter:

- Men vi havde jo meldt os til 'Bagedysten' for at være med i dén, så det var selvfølgelig vores førsteprioritet – helt klart.

Caroline Rigelsen forklarer, at de ikke havde mange muligheder for at sende lange blikke efter hinanden, når først Timm Vladimir havde sagt "klar, parat, bag!".

- Man havde alt for travlt til noget som helst. Den kage, man stod og var i gang med, fyldte meget mere, end det gjorde at stå og glo over på Emil. Måske man lige kunne kigge op, hvis man piskede en flødeskum – men ellers ikke.

Parret gjorde sig da også nogle overvejelser, da de godt kunne se, det begyndte at gå i en romantisk retning. For de havde jo ikke meldt sig til et datingprogram, som de siger.

- Jeg skulle lige finde ud af, hvad jeg tænkte om det her med, at folk jo ville komme så tæt på vores forhold. Under normale omstændigheder er det jo noget, man har for sig selv, og nu kunne der pludselig være en million seere til at overvære et kys, siger Emil Ussing.

- Ja, jeg tror også, vi lige skulle tale om, hvad det ville betyde at være et par på tv, for vi er jo kun vant til at være normale mennesker. Men jeg ville jo omvendt heller aldrig have mødt Emil, hvis ikke det var for 'Bagedysten', så på den måde tænkte jeg nok også bare, at det hele nok skulle gå, supplerer Caroline Rigelsen.

Når presset stiger, og sekunderne tikker af sted, er der ikke tid til at sende længselsfulde blikke på tværs af køkkenerne, forklarer Emil Ussing og Caroline Rigelsen. (Foto: Carsten Mol © Dr)

Ser hinanden i weekenderne

Som mange, der har været i et langdistanceforhold, kender til, så er det svært at ses tit, når man bor langt fra hinanden.

Sådan er det også for 'Bagedyst'-kæresterne. Men de prøver at sørge for, at der sjældent er mere end to uger mellem, de besøger hinanden.

- Jeg har jo sabbatår, så lige nu er det nemt nok for mig at rejse frem og tilbage. Det tager præcis fire timer, fra jeg går ud af døren i Hedehusene, til jeg går ind ad døren hos Emil, siger Caroline Rigelsen og fortsætter:

- Men jeg synes godt nok også, at det er hårdt at sige farvel på stationen, når jeg skal hjem igen eller omvendt - især hvis der er to uger til, vi ses igen. Men så har vi jo hinanden over telefonen.

Selvom det er hårdt ikke at ses i lige så høj grad, som andre par gør det, så er det ikke noget, der slår skår i glæden hos de nyforelskede 'Bagedyst'-deltagere, forsikrer Emil Ussing.

- Vi sætter klart mere pris på hinanden, når vi så endelig er sammen. Og det heldigvis heller ikke noget, jeg tænker specielt meget over længere, netop fordi vi har tilpasset os vores egen måde at være kærester på.

Hvordan det går Caroline Rigelsen og Emil Ussing i 'Den store bagedyst', kan du se hver lørdag klokken 20 på DR1 eller på DRTV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk