Lady Gaga og Taylor Swift sang i kampen mod coronavirus

Stjerner som Elton John og Beyoncé optrådte i deres hjem til ære for sundhedsarbejdere over hele verden.

Lady Gaga optrådte ved 'One World: Together at Home', hvor stjerne hjemmefra spillede musik og hyldede sundhedspersonale. (Foto: - © Scanpix)

Lady Gaga, Paul McCartney, The Rolling Stones og Beyoncé sparkede natten til søndag dansk tid en global tv-begivenhed til ære for sundhedspersonale under coronapandemien i gang.

Støttekoncerten "One World: Together at Home" var en kombination af musik, komedie og historier fra blandt andre læger og sygeplejersker, som står i frontlinjen i kampen mod coronavirusset.

Den to timer lange koncert, der blev sendt på YouTube og en lang række amerikanske og udenlandske tv-kanaler, omfattede toppen af poppen.

Hjemmevideo fra stjernerne

Således bidrog blandt andre Taylor Swift, Elton John, Stevie Wonder, David Beckham, Michelle Obama, Oprah Winfrey og Billie Eilish med hjemmevideoer.

- Jeg er så taknemmelig for sundhedsarbejderne, de supermarkedsansatte og postarbejderne, der arbejder så hårdt, sagde superstjernen Lady Gaga, som stod bag initiativet.

Rolling Stones var et af de store musiknavne, der fra hver deres hjem optrådte til online-begivenheden 'One World:Together at Home'. (Foto: Matt Campbell © Scanpix)

Showets værter var Jimmy Kimmel, Stephen Colbert og Jimmy Fallon.

'One World: Together at Home' er arrangeret af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og ngo'en Global Citizen.

Begivenheden var rettet mod at tilskynde filantroper og virksomheder til at bidrage til WHO's Covid-19-solidaritetsfond.

Penge til Unicef

Arrangørerne oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at virksomheder og andre donerer allerede har bidraget med omkring 150 millioner dollar, hvilket svarer til over en milliard danske kroner.

En del af pengene går til Unicef, og generalsekretær Karen Hækkerup har svært ved at få armene ned over koncerten.

- Der er nogle begivenheder, der definerer generationer. Corona vil definere vores generation.

- Både fordi den på tragisk vis vil kræve så mange liv, men også fordi vi i fællesskab kommer med nogle svar, viser sammenhold, og hjælper alle dem, der ikke kan komme igennem den her krise alene, udtaler hun i en pressemeddelelse.

- Den her koncert vil blive husket som en stjerne, der lyste i en mørk tid, tror jeg.

/ritzau/

Facebook
Twitter