Lady Gaga sagsøgt for millioner

Tidens meste populære og kontroversielle sangerinde, Lady Gaga, sagsøges af en tidligere elsker og producer for 30 millioner dollars.

Popdronningen Lady Gaga bliver sagsøgt af sin tidligere producer og kæreste Rob Fusari, der påstår, at han var en af hovedkræfterne i skabelsen af fænomenet Lady Gaga.

Den forsmåede elsker kræver 30 millioner dollars (165 millioner kroner) af den succesrige sangerinde. Han påstår blandt andet, at han fandt på navnet Lady Gaga, der går under det borgerlige navn Stefani Germanotta.

Personlig forretning

Da romancen mellem Gaga og Fusari sluttede, blev produceren efter eget udsagn skåret ud af sangerindens pladekontrakt og gik dermed glip af royalties. Angivelig fik han også for få penge i betaling for sin producerrolle.

- Al forretning er personlig. Når de personlige forhold bliver til romantiske forviklinger, så følger ethvert forretningsforhold samme bane, hvis det ene forhold bryder sammen. Det skete i dette tilfælde, siger Fusari i søgsmålet.

Blæst omkuld af Gagas sang

Produceren mødte tilsyneladende Stefani Germanotta i marts 2006 gennem en fælles ven. Umiddelbart skulle Fusari har været ganske uimponeret af den unge kvinde, men da han bad hende om at synge, blev han blæst omkuld.

- Fusari mente, at Germanottas sange var fantastiske, men manglede kommerciel tiltrækningskraft. Han fik hende derfor til at udforske andre musikalske genrer, står der i søgsmålet.

Som i "Radio Ga Ga"

Da sangerinden og produceren blev romantisk involverede begyndte Fusari angiveligt at skabe Lady Gagas image, herunder hendes navn.

- Da Fusari en dag skrev en sms til Germanotta under navnet "Radio Ga Ga" rettede stavekontrollen på hans telefon "Radio" til "Lady". Germanotta elskede det og "Lady Gaga" kom til verden, skriver Fusaris advokater i søgsmålet.

Gaga og produceren begyndte dog at skændes meget på grund af et stressfyldt samarbejde og deres forhold sluttede i januar 2007. Fusari kræver nu 20 procent af Gagas pladesalgsprovenu og en række andre fortjenester.

FacebookTwitter