Læsere anmelder sms-novelle til politiet

Sms-novellen ”I morgen skal du dø” skræmmer læsere. Så meget, at tre har følt sig så forfulgt, at de har anmeldt sms'erne til politiet.

SMS-novellen 'I morgen skal du dø?' af Steen Langstrup skræmmer nogle læsere. De tror at det er dem selv - og ikke Emma i novellen - der bliver forfulgt. (© fra SMSPress' hjemmeside)

Det er mandag og klokken er 10.13. Du har for længst glemt, at du i onsdags købte en sms-novelle, da denne sms tikker ind på din mobiltelefon fra et ukendt nummer:

"Jeg fulgte efter dig til morgen. Så du mig ikke?"

Og selvom det bare er en forfatters kreative værk, så har forlaget SMSpress, der netop udgiver Steen Langstrups sms-novelle "I morgen skal du dø", opdaget, at den slags litteratur kan skabe en hel del uro hos modtageren.

Faktisk så meget, at tre læsere indtil videre har anmeldt sms'en til politiet.

Advarsel: Meget livagtig!

Derfor har forlaget nu klistret deres omtale af den uhyggelige sms-novelle til med advarsler om, at den er meget livagtig skrevet.

- Den ligger da også lige på grænsen. Men vi vil jo netop gerne opnå, at folk i få sekunder tænker "Gud, hvad der det her?". Men det skal jo helst ikke være noget, man tænker på længe efter, så nu har vi lagt en advarsel ind på siden, fortæller Kim Baasch, redaktør og partner hos SMSpress.

Overvejer advarsels-sms

Selvom man hos forlaget er glad for at folk lever sig meget ind i novellen om pigen Emma, der bliver forfulgt, så er der dog grænser:

- Hvis det forsætter med politianmeldelser kunne vi godt overveje at sende en advarsel en time, inden vi sender den første sms af sted. Det er ikke sjovt, hvis der kommer flere anmeldelser, siger Kim Baasch til DR Kultur.

Politiet er glad for reaktion

Men det fede ved en sms-novelle er ellers, at forlaget og forfatteren kan lege med tiden og navnet på afsenderen, forklarer han. Nogle gange står der "ukendt nummer" - andre gange står der måske "Tine". Også selvom modtageren ikke har nogen Tine indkodet i sin telefonbog.

- Politiet har sagt, at de faktisk var glade for, at folk reagerede - også selvom det er en sms-novelle. Det er godt at folk er på vagt. Men måske bliver de sure hos politiet, hvis der kommer 50 anmeldelser, siger Kim Baasch.

"Jeg har skygget dig hver dag"

Den første læser, der politianmeldte "I morgen skal du dø" fik endda svaret på den første sms. Og da hun senere samme mandag modtog sms nummer to, så fik det panikken til at brede sig takket være ordene: "Jeg har skygget dig hver eneste dag den sidste uge".

Sms'erne er sendt fra en telefon med taletidskort og derfor er det rent faktisk muligt at svare.

- Man kan ikke slå nummeret op på nettet, så det er naturligt nok, at folk tænker at det kan være hvem som helst, siger Kim Baasch.

Man kan stadig købe sms-novellen, der i øvrigt er bestilt af fire sjællandske biblioteker. Derudover har i alt 24 biblioteker over hele landet købt licens til at låne "I morgen skal du dø" ud.