Landets mindste avis lukker

I 131 år er Kjerteminde Avis udkommet som daglig avis, og de seneste mange år som Danmarks mindste med under 2.000 i oplag. Til nytår er det slut.

Mens salget af aviser de seneste 10 år har været op af bakke, har læsertallene været i frit fald.

Og det koster nu landets mindste dagblad, Kjerteminde Avis, livet. I november havde avisen et oplag på bare 1.766 eksemplarer, og det var faktisk en stigning på 3,6 procent i forhold til året før.

Alligevel lukker avisen og den sidste sværte er trykt på papiret, når 2010 bliver til 2011. Lukningen skyldes et svigtende salg af annoncer, der har udhulet avisen økonomi, skriver, fyens.dk.

Derfor mener Kjerteminde Avis' bestyrelsesformand, at hver dag vil være en udgift, hvis avisen fortsat skal udkomme. Det har den ellers gjort siden 1879, og dengang som i dag har avisen et politisk tilhørsforhold til De konservative.

- Vi ser ikke anden udvej end at stoppe dagbladsudgivelsen, mens vi selv bestemmer. Også selv om dagbladet faktisk var kommet i en god gænge med en pæn oplagsfremgang, siger Troels Maglegaard til fyens.dk.

Selv om avisen står foran sit endeligt, glæder bestyrelsesformanden sig over, at den lille avis har klaret sig så længe og har trodset bladdøden bedre end mange andre og større dagblade.

De seneste 29 år har Jørgen Wind-Hansen været chefredaktøren med ansvaret for indholdet i avisen, der hver dag er blevet trykt i knap 2.000 eksemplarer. For ham er lukningen af Kjerteminde Avis ulykkelig, og han brød sig derfor ikke om, da han onsdag skulle fortælle sine medarbejdere om den triste nyhed.

- Det er en af de værste dage i mit liv, hvis man da lige ser bort fra min skilsmisse, fortæller Jørgen Wind-Hansen ifølge Mediawatch.

Tysk avis snart Danmarks mindste

Avisens årsregnskab for 2009 viser et underskud på 121.000 kroner mens egenkapitalen var på 416.000 kroner. Når Kjerteminde Avis lukker til nytår, overtager Der Nordschleswiger æren som landets mindste avis.

Avisen er målrettet det tyske mindretal og kommer 2.273 daglige eksemplarer. Avisen modtager hvert år omkring 16 millioner kroner fra Tyskland.

Facebook
Twitter