Lars H.U.G.: Jeg elsker alle mine børn lige højt

Det bliver alle klassikerne, som kommer til at lyde fra scenen i Studie 2 når Lars H.U.G. skal være med til at indvie Koncerthuset den 17. januar

Lars H.U.G. og DRs UnderholdningsOrkester vil stå på scenen når Koncerthusets Studie 2 skal indvies lørdag den 17. januar.

Sammen vil de levere en række danske klassikere som Dansevise, Så længe jeg lever og Elsker dig for evigt. På repertoiret er også det første nummer som Lars H.U.G. og gruppen Kliché fik udsendt på vinyl for snart 30 år siden.

Optræder med Kliché klassiker

- Militskvinder er slidstærkt nummer, fordi teksten er skrevet af en politiker med en kæmpe indflydelse på verdenshistorien, Mao Zdung. Derudover er det kort. Kun 2:20, hvilket gør det kompakt og så indeholder det givetvis nogle pop-elementer, som vækker genkendelighed - selv efter 30 år, siger Lars H.U.G.

Selvom han har optrådt med Kliché-klassikeren igennem en årrække, så er det alligevel ikke hans yndlingsnummer.

- Jeg elsker alle mine børn lige højt, uanset om de har rødt hår, fregner eller mellemrum mellem tænderne. Men Militskvinder brager da godt igennem i selskab med UnderholdningsOrkestret, siger Lars H.U.G.

Musik som blod ud af ørerne!

Nyt materiale kommer man ikke til at høre i Koncerthuset, selvom der er gået fem år siden Lars H.U.G.s seneste album Save Me From This Rock'n'Roll.

Det er nemlig dyrt at få skrevet arrangementer til et stort orkester som UnderholdningsOrkestret, og H.U.G.s nye musik er ikke specielt egnet.

- Jeg har lavet musik til Jørgen Leths film Århus og til et modeshow af Marco Evaristti - ham guldfiske-blender-kunstneren. Et makabert show, hvor han havde designet dragter til fangerne på dødsgangen i USA. Min musik var nærmest som blod ud af ørerne, og vil være malplaceret i Koncerthuset, hvor vi i stedet satser på folkelige hits som Når lygterne tændes og Natsværmer, fortæller Lars H.U.G.

Kvindebedårer, skuespiller og ikke integreret

Under koncerten vil Lars H.U.G. blive interviewet af P4s Alex Nyborg Madsen, som måske vil spørge ind til H.U.G.s korte karriere som skuespiller i slutningen af firserne, eller til Lars H.U.G.s rygte som kvindebedårer.

- Han bestemmer og jeg giver hvad jeg har, men formålet er vel at det er interessant og relevant for publikum, som hvorfor er jeg ikke blevet integreret i det danske samfund? spørger Lars H.U.G.

Om Alex Nyborg Madsen stiller netop det spørgsmål kan høres på P4, som sender direkte fra koncerten i Studie 2 lørdag den 17. januar kl. 19:00.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532b1d996187a215d0abfe25

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk