Las Vegas' egen 'Tiger King' død af coronavirus

Roy Horn, den ene af Las Vegas-tryllekunstnerne 'Siegfried and Roy', som var berømte for deres trylleshows med vilde dyr, er død med corona.

Roy (t.h). sammen med partneren Siegfried i deres velmagtsdage i Las Vegas. (Foto: Peter Bischoff © 1995 Getty Images)

'Siegfried and Roy' blev kendt over hele verden, da de optrådte med imponerende trylleshows i Las Vegas med brug af vilde dyr, særligt hvide tigre, men også hvide løver.

De var dermed langt forud for den nu så populære og vanvittige Netflix-serie 'Tiger King', der også handler om folk, som holder vilde dyr og optræder med dem.

I mere end 30 år stod 'Siegfried and Roy' for et af de mest populære shows i Las Vegas.

Roy Horns karriere endte dog brat i oktober 2003, da han blev molesteret af en tiger, der sprang på ham under et show.

Her blev den dengang 59-årige Horn bidt i halsen og slæbt ned af scenen af tigeren under showet. Han overlevede, men kom sig aldrig fuldstændig oven på ulykken.

Roy Horn med en seks uger gammel tigerunge, fem år efter han blev angrebet. (Foto: Steve Marcus © Scanpix)

Kærlighed til eksotiske dyr

Horn opdagede sin kærlighed til eksotiske dyr som barn i Tyskland. Særligt for en gepard ved navn Chico i Bremens zoologiske have.

Han mødte Siegfried, mens han arbejdede som steward på et krydstogtskib, og duoen begyndte at lave tryllekunster og udføre stunts med dyr sammen.

I 1967 rykkede de til Las Vegas, og næsten to årtier senere indgik de en millionaftale om at optræde på Mirage Hotel i spillebyen.

Her imponerede de med troldmandsshows, der kombinerede glitter, pailletter og fjerprydede hovedbeklædninger med røg og laser-magi og cirkusspænding fra eksotiske dyr, herunder sjældne hvide tigre og hvide løver.

Under illusionisternes trylleformularer forvandlede en hvid tiger sig til en smuk kvinde, en seks ton elefant forsvandt, en tiger flød ud over publikum, og Roy Horn gled ned og blev en slange.

Blev smittet

Roy Horn afslørede den 28. april, at han var blevet konstateret positiv for corona. Han døde af komplikationer i forbindelse med sygdommen fredag i Las Vegas. Han blev 75 år.

- I dag har verden mistet en af magiens storheder, men jeg har mistet min bedste ven, siger Siegfried i en erklæring.

Facebook
Twitter