Lasse er veteran fra tre forskellige krige: Det handler om at slå ihjel eller blive slået ihjel

Se med, når vært Jacob Weil taler med krigsveteran Lasse Wulff Hansen om at være i krig.

At "lege" krig er noget, mange drenge og piger har brugt mange timer på gennem deres barndom.

Men for Lasse Wulff Hansen udviklede barndommens leg sig til et job som udstationeret soldat. Han er nemlig krigsveteran og har været udstationeret i Kosovo, Afghanistan og Irak.

Livet som udstationeret soldat er noget, der fascinerer Jacob Weil, der er vært i DR3-serien 'Mandemand'. En serie, der undersøger maskulinitet og maskuline fællesskaber.

Den fascination forstår Lasse Wulff Hansen godt. Han havde den nemlig selv, inden han blev værnepligtig.

- Jeg tror, det er instinktivt for mænd at have et element af det krigeriske. Det ligger i os, uanset om man er en blød eller hård mand.

- Jeg søgte ind i Forsvaret, fordi jeg gerne ville være en del af noget større, og hvor individets indsats i en gruppe var afgørende, fortæller han i videoen, du kan se øverst i artiklen.

Ikke uden konsekvenser at slå ihjel

Men tiden som soldat og livet som krigsveteran har ikke været uden konsekvenser for Lasse Wulff Hansen. Tværtimod.

Siden han kom hjem, har han kæmpet med at få tilværelsen i Danmark til at fungere.

- Jeg har været selvmordstruet i nogle år. Jeg har været på bunden, hvor man ikke havde lyst til at være her mere, indrømmer han.

Det er især følelsen af at stå overfor en udfordring, der er så ultimativ, at du dør, hvis du ikke løser den, der har sat sine spor.

- I krig er det meget ligetil. Slå ihjel eller bliv slået ihjel. Jeg kender prisen på livet, og jeg har selv taget liv. Livet er dyrebart og kan hurtigt forsvinde, siger Lasse Wulff Hansen.

Men i dag har han fået vendt sit liv til det bedre. Han har en dejlig kone, han er lige blevet far, og han er tilfreds med sit liv.

- Jeg er stolt af at være gået fra at være selvmordstruet krigsveteran til at have genfundet lysten til livet og turde drømme.

Se videoen øverst, hvor vært Jacob Weil snakker med Lasse Wulff Hansen om livet som soldat og om, hvordan det var at komme hjem efter at have været i krig.