Lee fik bord på Noma i Sydney: Det er billigere end at flyve til København

Australske Lee Tran Lam var en af de heldige, der fik bord på Nomas midlertidige restaurant i Sydney.

Køkkenchefen René Redzepi er en stor inspirationskilde for Lee Tran Lam, der var en af de heldige, som fik bord på Noma i Sydney. (Foto: © Will Reichelt, dr)

Det er ikke hver dag, Noma kommer til byen.

Alle 5.600 bordreservationer var da også revet væk på fire minutter til deres australske eventyr med en midlertidig restaurant i Sydney.

En af de heldige, der nåede at få en bordreservation, er 34-årige Lee Tran Lam, en australsk journalist. Menuen koster cirka 2.330 danske kroner - en pris, hun er klar til at betale.

- Det er dyrt, men billigere end at flyve til København, fortæller Lee Tran Lam på en telefonforbindelse fra en larmende restaurant i Sydney.

Hun er især henrykt, fordi det er selveste René Redzepi, der skal lave mad i Sydney.

- Han er virkelig inspirerende. Han har også fået flere australske kokke til at bruge ingredienser fra deres egen baghave, siger Lee Tran Lam.

Hun har læst den bog, som René Redzepi, køkkenchef og medejer af Noma, har skrevet.

Derudover har hun også være til et foredrag han holdt i Sydneys Operahus for nogle år siden, som var en stor oplevelse for hende.

Oplevelsen kan ikke genskabes

En af grundene til, at René Redzepi inspirerer hende så meget, er at hun er vegetar.

- Han sagde for eksempel, at grøntsager ikke nødvendigvis skal være et supplement, men kan være stjernen i et måltid, fortæller hun.

Konceptet med den midlertidige restaurant er, at menuen bliver sat sammen af australske ingredienser. Det er en af hovedårsagerne til, at hun glæder sig så meget til at invitere sin kæreste fint i byen.

- Det vil være anderledes end i København. Det er den eneste gang det bliver gjort. Den her oplevelse vil man aldrig kunne finde igen nogen steder i verden, fortæller Lee Tran Lam.

Hele Nomas danske køkkenhold bliver sendt til Sydney i løbet af de 10 uger. Den danske restaurant er i samme periode lukket, indtil den åbner i 2017 i nye lokaler på Christianshavn.