(Foto: Hedda Rysstad © Dr)

Lena fra 'Bagedysten' er 37 og bor i lejlighed med sin mor og far: 'Livet som house wife gjorde mig ikke glad'

Kom med hjem til den 37-årige 'Bagedyst'-deltager.

I et propfyldt 'Bagedyst'-telt er der fart over feltet.

Røremaskiner kører på fuld kraft, mens chokoladeforme bankes, og kameramænd og tilrettelæggere drøner rundt mellem deltagerne.

Men for Lena Thorsson er det intet problem at befinde sig midt i det kaos, der udspiller sig, når man optager 'Den store bagedyst'.

Den farvestrålende bageentusiast bor nemlig i en lejlighed på 84 kvadratmeter sammen med sin datter, Sara, sine forældre, Inge og Jan, samt hunden Ellie. Tidligere har de endda boet endnu flere under samme tag.

Og selvom det måske er et udbredt fænomen i Sydeuropa, erkender den kageglade lærer, at det som voksen ikke er helt så almindeligt at bo med sine forældre her i Danmark.

Til gengæld er hun overbevist om, at det er det rette for hende, og at hun ikke ønsker sig tilbage til det gængse liv i en villa, hvor man er mere isoleret fra dem, man egentlig gerne vil være tæt på.

Kom med hjem til Lena Thorsson og få et indblik i hendes atypiske familieliv.

 • Lena Thorsson og hendes datter rykkede ind i hendes forældres lejlighed i 2017, hvor hun blev skilt, og rykkede ud af det traditionelle liv med hus og have. - Jeg troede, jeg skulle være en klassisk house wife. Før i tiden gik jeg meget op i, at alt skulle se ordentligt ud, og jeg gik også altid efter 13-tallerne i skolen. Jeg havde besluttet mig for, at det var sådan, det skulle være, men det gjorde mig simpelthen bare ikke glad, fortæller Lena Thorsson, der bor sammen med sin datter i det ene af lejlighedens to værelser – mens mor Inge og far Jan bor i det andet.
  1 / 9
 • I en periode var de faktisk syv om at dele de 84 kvadratmeter. Foruden Lena Thorsson og hendes datter samt mor og far boede også Lena Thorssons lillesøster, Rikke, hendes daværende mand og deres fælles søn, Theo, i lejligheden. - Man skal kunne lide hinanden, når man bor så tæt, og det kan vi heldigvis også. Og så må man sige til, når man er irriteret, hvis der er noget. Men man trækker også meget på pyt-knappen. Man lærer virkelig at være rummelig, siger Lena Thorsson. (Foto: Hedda Rysstad © Dr)
  2 / 9
 • I sommerhalvåret bor Lena Thorsson med sin datter i en kolonihave, som hun har købt og istandsat på egen hånd. Hendes forældre har ligeledes en kolonihave et stenkast derfra, og på den måde får de forskellige grene af den lille familie lov til at have hver deres fristed, hvor de kan være dem selv. De mener også, at kolonihaverne er med til, at det overhovedet kan fungere for dem at bo så tæt sammen til daglig i lejligheden. - Jeg har jo også brug for mit privatliv, ligesom mine forældre har det. Og jeg elsker min kolonihave. Det er mit yndlingssted, selvom det er vind og skævt. For jeg har selv bygget det, og det havde jeg aldrig troet, jeg kunne. Men nu ville jeg aldrig undvære det, lyder det fra Lena Thorsson. (Foto: Hedda Rysstad © Dr)
  3 / 9
 • Inge og Jan er Lena Thorssons forældre, og de bor i lejlighedens andet værelse. Men modsat mange andre bedsteforældre har de ikke kunnet forkæle deres børnebørn med slik og is i tide og utide - for så kunne de ikke bestille andet. Men de har til gengæld nydt at få lov til at være en del af deres børnebørns hverdag på en helt anden måde, end det er de fleste bedsteforældre forundt. - Når vi har mormordag hver onsdag, må forældrene ikke blande sig, så der kan vi forkæle dem lidt. Vi synes egentlig, vi har fået det bedste fra begge verdener på den her måde, lyder det fra Lena Thorssons mor, Inge. (Foto: Hedda Rysstad © Dr)
  4 / 9
 • Når man bor som familien Thorsson, skal der være styr på reglerne. Og det har været italesat fra start. Blandt andet var det vigtigt for alle parter, at ordningen ikke havde karakter af at være en voksen, der flyttede hjem til sine forældre, men snarere var et nyt fællesskab, der blev skabt sammen på et ligeværdigt niveau. - Vi har også skullet koordinere en masse, hvis nogen skal tidligt op og bruge badeværelset, ligesom vi også har regler for oprydning og rengøring og holder familiemøder, hvor vi vender forskellige ting. Men det betyder egentlig bare, at vi har lært hinanden at kende på en helt anden måde, end da man var ung og "bare" boede hjemme hos sine forældre, siger Lena Thorsson. (Foto: Hedda Rysstad © Dr)
  5 / 9
 • Lena Thorssons datter, Sara, er 12 år og har sammen med sin mor et værelse, hun kan trække sig tilbage til, hvis hun har brug for fred og ro. Her ser hun blandt andet 'Stranger Things' på Netflix og leger med hvalpen Ellie på fem måneder. - Jeg spurgte min mor, om jeg måtte få en hund, da hun var midt i optagelserne til 'Bagedysten', og så endte hun med at sige ja, fortæller Sara med et lumskt smil. (Foto: Hedda Rysstad © Dr)
  6 / 9
 • Det er om at nyde tiden med sin datter, mens man har hende. For Sara Thorsson bor skiftevis syv dage hos sin far og syv dage hos sin mor. - Vi sørger også for at være mor og datter sammen. I kolonihaven kan vi virkelig dyrke at være bare os to, og Sara har også hjulpet med at sætte den i stand, forklarer Lena Thorsson. (Foto: Hedda Rysstad © Dr)
  7 / 9
 • I stuen har Lena Thorsson sin egen seng, så datteren Sara kan få sin nattesøvn i ro og fred. Fra stuen er der også adgang til det køkken, Lena Thorsson har øvet sig i ud til sent på natten, da hun optog 'Den store bagedyst'. - Den her måde at leve på skaber jo også nogle fantastiske muligheder. Vi har luft til at lave de sjove ting, der gør os glade. Vi er jo blandt andet også flere om huslejen. Hvis det bare var mig og Sara, der boede alene, ville vi ikke have råd til både en lejlighed og kolonihave og diverse ferier, siger Lena Thorsson. (Foto: Hedda Rysstad © Dr)
  8 / 9
 • 'Bagedyst'-deltageren har ingen planer om at skifte det utraditionelle familieliv ud med et hus, hun kan forskanse sig i. - Som jeg har det nu, er det her ikke midlertidigt. Det er bare sådan, vi gør, og skulle der komme flere til, må vi gøre det større, siger hun og tilføjer med et grin: - Så må vi flytte til en trelænget gård!
  9 / 9
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk