Leonard Cohen vinder stor litteraturpris

Han kan andet end at synge. Manden med musikkens dybeste stemme, Leonard Cohen, har netop vundet den prestigefyldte litteraturpris Prince of Asturias.

De fleste forbinder ham med hans mørke stemme og hans melodiske, rolige sange.

Men Leonard Cohen kan andet end at synge og forme melodier. Det har han netop modtaget bevis på ved at blive tildelt Spaniens mest fremtrædende pris for forfattere, der ikke skriver på spansk, Prince of Asturias-prisen.

"Poesi og musik smelter sammen"

Allerede før den canadiske musiker udgav sit første album i 1967 havde han udgivet 4 skønlitterære værker, og det er netop hans evne for at forbinde sine melodier med tekster af høj kvalitet, der sikrer ham prisen.

Ifølge juryen bag prisen Prince of Asturias bliver Leonard Cohen hædret på grund af hans evne til at undersøge "de største spørgsmål omkring menneskeligheden med dybde og skønhed" i sine sange og digte.

Samtidig får han prisen "for et litterært arbejde, der har haft indflydelse på tre generationer rundt om i verden ved at skabe et sentimentalt billedsprog, hvori poesi og musik smelter sammen", som juryen formulerer det.

Foruden Leonard Cohen har Woody Allen, JK Rowling, Günter Grass og den amerikanske dramaturg Arthur Miller modtaget prisen, der foruden æren består af en præmiepris på 370.000 kroner.

Facebook
Twitter