Leonard Cohens søn: Min far døde fredeligt

Legendarisk sanger sov stille ind i sit hjem i Los Angeles. Han blev 82 år.

Adam, Leonard Cohens søn, skriver i en udtalelse, at hans far sov stille og fredeligt ind i sit hjem i Los Angeles. (Foto: Luke MaCGregor © Scanpix)

En af de mest legendariske sangere canadiske Leonard Cohen er gået bort 82 år gammel. Det skriver hans pladeselskab Sony Music Canada i en skriftlig udtalelse.

I en kort udtalelse til det amerikanske musikmagasin Rolling Stone, begræder Cohens søn, Adam, sin fars død.

- Min far sov fredeligt ind i sit hjem i Los Angeles med følelsen af, at han netop havde færdiggjort, hvad han mente var et af hans bedste album, skriver Adam Cohen, der også selv er musiker og i denne artikel bliver sammenlignet med sin far.

Leonard Cohen har i seks årtier tryllebundet sine fans med sin særprægede stemme og poetiske tekster, og hans død har fået kendte over hele verden til at hylde ham på sociale medier.

Over for Rolling Stone hylder Cohens manager, Robert Kerry, også den canadiske sanger i en udtalelse.

- Ud over sin kreativitet, indsigt og lammende oprigtighed var Leonard Cohen visionær og hans stemme vil blive savnet dybt. Jeg var velsignet af at kunne kalde ham min ven, og for mig var hans kunstneriske ånd et privilegium og gave at arbejde sammen med. Han efterlader sig en arv, der vil give indsigt, inspiration og helbredelse for de kommende generationer, siger Leonard Cohens manager.

Landesorg i Canada

Lenoard Cohen er født i Montreal i Canada og betragtes som den nok største musiker i landets historie. Derfor har hans død også fået Canadas premierminister, Justin Trudeau, tilt tasterne, hvor han i en lang udtalelse skriver, at man ikke kan overvurdere Cohens betydning.

- Det er dyb sorg, at jeg i dag har fundet ud af, at den legendariske Leonard Cohen er død. Som den mest bemærkelsesværdige mand fra Montreal lykkedes det Leonard Cohen at nå de højeste kunstneriske mål både som poet og som verdenskendt 'singer-songwriter. Leonard Cohen er lige så relevant i dag, som han var i 1960'erne, lyder det blandt andet fra Trudeau i hyldesten til Cohen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk