Lesbisk kys vækker opsigt i ultra-voldeligt spil - og 4 andre nyheder til Playstation

Det nye spil, 'The Last of Us Part 2', løb med overskrifterne, da Sony præsenterede deres PlayStation-nyheder ved spilmessen E3.

En af hovedpersonerne i 'The Last of Us Part 2', Ellie (t.h.), får et kys af en anden kvinde, i den nyeste trailer til spillet. (© Sony Interactive Entertainment / Naughty Dog)

Det kan godt være, at PlayStation-fans har lidt trætte øjne i dag.

For i nat dansk tid stod Sony på scenen i Los Angeles til E3-messen og præsenterede deres allerstørste titler, som er på vej til deres PlayStation 4-konsol.

- E3 er meget vigtig for spilindustrien og også for os hos Sony, fortæller PlayStations Nordiske chef, Suman Rath, fra Los Angeles.

Nattens pressekonference har allerede høstet et hav af overskrifter i spilindustrien - her kommer de fem vigtigste annonceringer.

Nye detaljer om 'The Last of Us Part 2'

- Det skal nok blive et kæmpe hit! Det kommer fra udviklerne Naughty Dog, der laver fabelagtige spil som for eksempel 'Uncharted'-serien, lyder det fra Palle Havshøi-Jensen, chefredaktør på spilhjemmesiden PSLife.dk.

'The Last of Us Part 2' er opfølgeren til 'The Last of Us', der oprindeligt udkom til PlayStation 3 i 2013. Spillet var et action- og horror-spil, hvor den gribende historiefortælling høstede international anerkendelse.

Én særlig scene fra traileren til det nye spil har trukket overskrifter, især i USA. I sekvensen ser man én af spillets hovedkarakterer, Ellie, kysse en anden kvinde på et dansegulv. En atypisk scene i et ellers voldeligt, post-apokalyptisk univers. Spilmediet Kotaku.com kalder kysset for et af højdepunkterne ved E3.

- Det viser, hvor bredt spilverdenen favner i denne tid, både i form af temaer og kvindelige personer, som vi ser flere af, forklarer PlayStations nordiske chef Suman Rath.

- Jeg tror, at de har valgt at inkludere scenen i traileren, fordi det passer ind i historien. Udviklerne er kendetegnede ved, at de er kompromisløse i deres historiefortælling. Det er derfor, de kan lave så gode spil, fortæller Palle Havshøi-Jensen.

'The Last of Us Part 2' har endnu ingen udgivelsesdato.

Stadig stor mystik om Mads Mikkelsen i nyt spil

Én af de største titler, som Sony har på vej, er 'Death Stranding'.

Hjernen bag spillet er spildesigneren Hideo Kojima, der står bag 'Metal Gear Solid'-spillene.

- Vi så de første spilsekvenser fra spillet. Førhen har det kun været trailere, men nu så vi noget gameplay - men man er stort set lige så forvirret som tidligere, fortæller Palle Havshøi-Jensen.

- Spillet har været omgivet af stor mystik, lige siden de første trailere blev vist for nogle år siden. Her så man blandt andet Mads Mikkelsen i en kloak omgivet af baby-dukker med afrevne lemmer.

- Det ser super spændende - og super sært ud. Men det er jo det, som Hideo Kojima kan. Han kan fortælle sindssyge historier, så man er rigtig nysgerrig nu, for det ser ud til at foregå i et drømmelignende univers, forklarer Palle Havshøi-Jensen.

'Death Stranding' har endnu ingen udgivelsesdato.

Nyt samurai-spil ser fremragende ud

'Ghost of Tsushima' er et nyt samurai-spil, der er på vej til PlayStation 4.

Spillet er et action-adventure spil og er udviklet af spilfirmaet Sucker Punch. Sucker Punch har blandt andet stået bag titler som 'Infamous', der har været et stort hit blandt PlayStation-fans.

- Det ser ud til, at samurai-spil er det nye sort i spilbranchen, fortæller Palle Havshøi-Jensen.

- Der er blevet annonceret flere af slagsen på E3, men det her ser super overbevisende ud. Vi så noget gameplay, hvor en samurai bevæger sig rundt i noget helt utroligt flot landskab, men ellers var de sparsomme med detaljerne. Men det ser super, super flot ud.

'Ghost of Tsushima' har endnu ingen udgivelsesdato.

Fan-favoritten 'Spider-Man' er tilbage!

- Det nye Spiderman-spil er eksklusivt til PlayStation. Det er Spiderman, som man elsker det, og Spiderman, som fansene gerne vil have det, fortæller Palle Havshøi-Jensen.

- Der er masser af action, man kan svinge sig rundt i byen. Det er Spiderman skåret efter den populære skabelon, som har gjort ham til én af de største superhelte. Det kan kun gå hen og blive et hit for Sony.

- Det er et stort scoop for Sony, at de har den her titel eksklusivt til PlayStation-platformen. Så hvis man vil spille det nye Spiderman, så foregår det på PlayStation, siger Palle Havshøi-Jensen.

'Spider-Man' udkommer 7. september til PS4.

Skydespil med unikt særpræg er på vej

De finske udviklere, Remedy, har et nyt spil på vej, som har fået titlen 'Control'.

Det finske firma har tidligere stået bag titler som 'Max Payne' og 'Alan Wake'. Fælles for Remedys spil er, at det ofte er et skydespil med ét særligt særpræg.

- I 'Max Payne' kunne man få tiden til at gå i slow-motion, og bruge det til sin fordel. I 'Alan Wake' brugte man lys som våben til at bekæmpe zombier. I 'Control' ser det ud til, at man kan bruge en magisk energi til at løfte fjender op fra jorden - og bruge ting i sine omgivelser til sin fordel.

'Control' udkommer i 2019.