Lina Rafn taber sag i Højesteret

Lina Rafn tabte i dag principiel sag om, hvorvidt musikere kan trække scenetøj fra. Hendes advokat beskriver dommen som hård.

Line Rafn tabte i dag i Højesteret sagen om, hvorvidt hun kan trække scenetøj og makeup fra i skat. Dommeren mente ikke, at hun kunne bevise, at det indkøbte scenetøj og makeup, kun er blevet brugt profesionelt.

DR Kultur talte efter domsafsigelsen med advokat Christian Falk Hansen, der repræsenterer Dansk Musiker Forbund i Lina Rafn-sagen.

- Dommen betyder, at man kun godkender, at Lina Rafn kan få fradrag for 5000 kroner ud af de 22000 kroner, hun har trukket fra i skat i regnskabsåret 2001. Begrundelsen er, at man ikke finder en sammenhæng mellem hendes indkomsterhvervelse og de udgifter hun har haft på tøj og lignende.

Så hun har ikke kunnet bevise, at hun kun har brugt tøjet på scenen?

- Ja, det er korrekt. Den slags udgifter, hun har trukket fra, anses normalt som ikke-fradragsberettigede privatudgifter. Hvis man har merudgifter udover normalforbrug, vil man kunne få fradrag, men retten mener ikke, at Lina Rafn har kunnet bevise, at der ikke er tale om privatudgifter. Det selvom hun har fremlagt kvitteringer, billeder af genstandene og en udførlig forklaring af brugen.

Christian Falk Hansen bedømmer umiddelbart dommen som hård.

- Retten har været hård i sin bevisbedømmelse. Hvis det var en elektriker, der havde købt nogle skruetrækkere til erhvervsbrug, så kunne de i princippet også bruges til privat brug, siger han.

Dommen kan ifølge ham nemt få konsekvenser for andre musikere, da han frygter, at sagen kan få SKAT til at øge fokus på netop dette område.

Dommen er endelig og kan ikke ankes.

Facebook
Twitter