Linda Henriksen er Årets Pressefotograf

Uddelingen af priser ved kåringen af årets pressefotografier blev et sejrstog for fotografen Linda Henriksen. Hun tog tre priser. Blandt dem er den som Årets Pressefotograf.

Berlingske Tidendes Linda Henriksen blev kåret til Årets Pressefotograf 2006/07, da Pressefotografforbundet i dag hædrede landets bedste fotografer.

Vandt tre priserHun vandt desuden Årets Feature for en billedserie på otte danske reportagebilleder i forbindelse med Berlingske Tidendes serie "Om Muhammed", og hun modtog også prisen for Årets Bedste danske hverdagsbillede med et foto fra Christiania.

Det var derfor ifølge Pressefotografforbundet en let beslutning for dommerne.

Årets pressefoto taget på Filippinerne

I den anden hovedkategori, Årets Pressefoto, vandt fotojournalist Mads Nissen for et billede fra det overbefolkede Filippinerne.

Billedet er taget på en lille fødestue, hvor de nyfødte må dele kuvøser, fordi der er så stor pladsmangel, og det er en del af en serie, som også fik andenpladsen i kategorien Årets Feature.

De prisbelønnede billeder kan ses på Brandts Klædefabrik i Odense frem til den 15. april. Derefter vil de komme rundt i landet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk