Lisbeth Knudsen: Klar fejl af DR

DRs foregående nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen mener, at det var en klar fejl af DR at vise Bertel Haarder-interveiw.

Mere end 46.000 gange har facebook-brugere delt historien om en rasende Bertel Haarder, der sviner en DR-journalist til.

Og de mange bandeord, der kommer ud af indenrigs- og sundhedsministerens mund er ikke blot underholdning, mener DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Interviewet viser det stigende pres politikere lægger på journalister, mener han.

Viser ikke pres på journalister

Men Ulrik Haagerups forgænger Lisbeth Knudsen er uenig. Hun er nu chefredaktør på Berlingske Tidende, og ganske vist er det rigtigt, at politikerne lægger pres på journalister, men det er ikke det, interviewet med Bertel Haarder viser, mener hun.

- Interviewet med Haarder viser en mand, der er sur over at bliver konfronteret med et spørgsmål, som han kunne have undersøgt, hvis han havde vidst, at det kom, og som derfor føler sig grebet i en fælde - ud over at han er sur over en aftale, der bliver lavet om, en presset tidsplan, en journalist der bliver ved at stille spørgsmål, et juleoratorium og en kone, der venter på ham, og over at have forladt den hjemlige risengrød. Helt ærligt - politikere må godt have lov til en gang i mellem at vise følelser. Jeg tror ikke Haarder taber på denne sag, mener Lisbeth Knudsen.

Klar fejl at bringe interview

Derudover kan hun ikke se den journalistiske begrundelse for at bringe interviewet.

- Baseret på baggrundsinformationen i Bertel Haarders undskyldende brev, så var det efter min mening absolut en klar fejltagelse at bringe optagelsen, som jo klokkeklart ligger uden for et normalt interviews rammer, og ministeren drømmer helt klart ikke om, at det bliver båndet til udsendelsesbrug, mener Lisbeth Knudsen.

- Der foreligger så klare problemer omkring aftalerne indgået mellem de to parter om interviewet, dets indhold, dets længde, dets optagelsessted m.v., at det er en dødssyg journalistisk magtdemonstration at bringe klippet.