Lise Nørgaard om Rosenkjærpris-vinder: Når han ringer, er jeg altid ved at dø af grin

Lise Nørgaard er nær ven med årets vinder af Rosenkjærprisen, og han besidder det, man skal have som formidler, mener hun. Nemlig humor.

Lise Nørgaard havde ikke regnet med, at en mand som Vincent Hendricks interesserede sig for Matador, men det gjorde han - og på grund af den interesse blev de to gode venner. (Foto: Camilla rønde © Scanpix)

- Det, der gør ham til en dygtig formidler det er, at man altid kan forstå, hvad han siger, selvom det er på det højeste videnskabelige plan. Han er i stand til at forklare sig, og det synes jeg er værdifuldt.

Sådan lyder det fra Lise Nørgaard, når hun bliver bedt om at sætte ord på Vincent Hendricks.

De to mødtes ved et møde, hvor de kom til at diskutere Matador, som Vincent Hendricks er stor fan af.

- Han er stor fan af Matador, og det havde jeg på det tidspunkt lige godt ikke troet, at en professor beskæftigede sig med. Men det gjorde han altså, og efter vi mødtes, blev vi meget nære venner meget hurtigt. Han er god at have både i lyst og nød, siger Lise Nørgaard.

- Vi spiller op til hinanden

Noget af det, hun bedst kan lide ved Vincent Hendricks er, at han kan få hende til at grine. Hun kalder ham en 'vittighund', og når de taler sammen i telefonen, er det stort set altid med et godt grin.

- Når han ringer til mig, så går der ikke et halvt minut, så griner vi begge to vildt. Vi spiller op til hinanden, og det er også derfor, jeg holder særlig meget af ham, siger Lise Nørgaard.

- Jeg er nemlig jordens kedeligste menneske, hvis jeg får en kedelig bordherre, men hvis jeg får Vincent til bords eller når han ringer til mig, så er jeg altid ved at dø af grin, simpelthen. Han har altid noget skørt at fortælle, siger hun.

Og det er netop en af grundene til, at hun mener, at Vincent Hendricks er en dygtig formidler. fordi han har humor, og han ser det komiske ved en situation.

- Man kan aldrig nogensinde blive formidler, hvis man ikke har nogen humor. Men jeg tror også, at han kan få alle til at forstå, hvad han siger. Han har et stort gloseforråd, som han kan jonglere med, så det, han siger er interessant. Man kan slet ikke lade være med at blive optaget af det, han siger og det, han skriver.

Han får folk til at lytte

Og fordi, hun synes, Vincent Hendricks er så dygtig til at formidle, har hun svært ved at give ham nogle gode råd fremover. Der er dog én ting, hun synes, han kan blive bedre til.

- Han skal tale lidt langsommere. I nogens ører går der måske noget tabt, hvis han taler for hurtigt. Han bliver ivrig - ja, det gælder vel os alle sammen, og så begynder vi at tale hurtigt, siger hun.

- Men selvom han taler hurtigt, så får han folk til at lytte. Og så bliver man måske også opmærksom frem for at sidde og lytte med det halve øre, for man vil meget gerne høre alt, hvad han siger, lyder det fra Lise Nørgaard.

Facebook
Twitter