Lone Scherfig-film nomineret til tre Oscar

Lone Scherfigs engelskspregde film "An Education" er nomineret til en Oscar for bedste film. Filmen er nomineret til tre statuetter.

Lone Scherfig kan godt gå i gang med at bestille flybilletter. 7. marts skal hun nemlig til Oscar-fest i Los Angeles.

Filmen "An Education" blev nomineret i kategorien "Bedste Film" og skal dermed konkurrere med film som "Avatar" og "The Hurt Locker", som hver er nomineret til ni Oscars.

Men i år er der for første gang ti film nomineret i kategorien bedste film, og de andre syv er "The Blind Side", "District 9", "Inglorious Basterds", "Precious", "A Serious Man", "Up" og "Up in the Air".

Tre nomineringer

Udover nomineringen som bedste film er hovedrolleindehaveren i "An Education", Carey Mulligan, nomineret i kategorien "Bedste kvindelige hovedrolle", og Nick Hornby er nomineret for "Bedste tilpassede manuskript".

Dog blev det ikke til en nominering for bedste instruktør, og da "Bedste Film" bliver givet til producenterne, er Lone Scherfig ikke nomineret personligt.

Mere dansk hæder

Det er til gengæld Anders Østergaard, der har instrueret dokumentarfilmen "Burma VJ". Hans pirsvindende dokumentarfilm er nomineret til en Oscar i kategorien "Beste dokumentarfilm".

Selve Oscar-festen løber af stablen 7. marts med Steve Martin og Alec Baldwin som værter.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter