Lucas skabte sin egen virksomhed for 1.000 kroner – nu er den vurderet til mere end otte millioner

25-årige Lucas Rantzau fik millioner med sig hjem i 'Løvens hule'.

(Foto: Stefan Wessel © DR)

Der er fuld fart på Lucas Rantzau.

Så meget, at hans venner er ved at være trætte af hele tiden at slæbe papkasser for ham.

Og nu er den så gal igen, for her i begyndelsen af det nye år står den 25-årige iværksætter over for at skulle flytte for fjerde gang på bare lidt over halvandet år.

Det er ikke hans sofa, seng og klædeskab, der skal løftes ind i endnu en ny bopæl – det er derimod Lucas Rantzaus voksende firmalager, der endnu engang skal flyttes til noget større.

- Mine venner er begyndt at joke med det, for jeg spørger altid om hjælp til at flytte, når jeg skal rykke mit lager.

- Til gengæld giver jeg pizza og nogle bajere, så jeg håber virkelig, jeg kan købe dem af med det igen. Også selvom der er mere at flytte denne gang, siger han.

Lucas Rantzau griner. Han ved godt, det er tosset så hurtigt, tingene går lige nu. Ikke mindst efter hans deltagelse i ugens afsnit af 'Løvens hule'.

Faktisk kan han knap nok selv forstå den rivende udvikling, der har ramt ham og hans firma Stori, som er en webbutik for interiør til boligen.

Firmaet har han banket på benene i løbet af de seneste fire år.

- Jeg ville så gerne skabe projekter og virksomheder, men jeg var ret alene med det, for der var ingen af mine venner, der havde den samme trang til at starte noget selv. Det var lidt ærgerligt.

- Men det har tydeligvis ikke holdt mig tilbage, tilføjer han så.

Lucas Rantzau er født i Spanien, hvor hans far kommer fra. Men da hans forældre blev skilt, flyttede han med sin mor og sine søskende til Danmark som syvårig. - Det vendte op og ned på mange ting – jeg startede i dansk folkeskole og skulle lære sproget, for jeg talte kun spansk indtil da. Det var lidt en turbulent start, men også sjov, når jeg tænker tilbage nu, siger han. (Foto: Stefan Wessel © DR)

Rodede med computere som tiårig

Nej, Lucas Rantzau er bestemt ikke typen, der holder sig tilbage. Hvis det ene projekt dør, eller arbejdet bliver for ensformigt, kaster han sig bare over et nyt. Der er ikke tid til at gå i stå.

Sådan har det faktisk været, siden han var omkring ti år gammel. Det ene projekt har ligesom bare afløst det andet.

- Jeg var ikke som mange af de andre børn, der ville være astronauter og brandmænd – jeg har altid drømt om at starte noget selv. Jeg vidste allerede tidligt, at det var det, der tændte en ild i mig, fortæller han.

Lucas Rantzau hyggede sig i stedet med at rode med computere.

- Jeg kunne godt lide at skille en computer ad og putte nye komponenter i. Jeg gik meget op i computerspil dengang, så mine kammerater og mig nørdede meget med det.

Denne vase har Lucas Rantzau selv designet. Det er hans firmas første produkt i eget navn – ellers sælger han primært varer fra kendte boligmærker. - Vaser har normalt et relativt konservativt design, så jeg ville gerne lave noget sjovt og anderledes, siger han. (Foto: Stefan Wessel © DR)

Senere – da han var omkring 13 år gammel – gik han fra hardware til software, da han fik interesse for webdesign og begyndte at designe hjemmesider via nogle Adobe-programmer.

Det skal jo se pænt ud, synes Lucas Rantzau, der altid har haft en stor passion for design og æstetik.

- Og da det blev ved med at frustrere mig, at designet ikke altid virkede på hjemmesiderne, besluttede jeg også at lære mig selv at kode, så jeg kunne bygge siderne selv. Det var jo nemmere.

Sine første skillinger tjente han derfor på at lave noget hjemmesidearbejde for sin mor, der også er selvstændig, men kort tid efter lavede han også udviklingsarbejde for andre virksomheder.

Fik eget cvr-nummer i gymnasiet

Og projekterne stoppede ikke der.

Lucas Rantzau startede for eksempel sit eget tøjmærke ved at importere tøj fra Kina, og senere begyndte han også at importere og sælge elektronik.

- Forstå mig ret, jeg importerede tøj fra Kina gennem min mors selskab, for jeg var jo ikke så gammel og havde ikke mit eget cvr-nummer dengang. Det fik jeg først i gymnasiet, fortæller han.

For ja, ved siden af lektier og eksaminer etablerede han sin første reelle virksomhed med eget cvr-nummer i 2016. Det var et webbureaufirma, hvor han lavede hjemmesider og webshops for andre. Derudover arbejdede han også deltid på en café.

”Det går sateme stærkt”, udbrød Jan Lehrmann og Jesper Buch, da Lucas Rantzau fortalte løverne om sin virksomhed i ’Løvens hule’. Han ved godt, han taler lidt hurtigt, når han bliver nervøs – og der var da også nerver på, da han deltog i programmet, erkender han. (Foto: Stefan Wessel © DR)

'Løverne' i heftig budkrig

At Lucas Rantzau lever og ånder for iværksætteri, gik da heller ikke nogens næse forbi, da han søgte en investering i ugens afsnit af 'Løvens hule'.

Da han forklarede løverne, at den forventede omsætning var ti millioner kroner, mens forventningen til overskuddet 'kun' var mellem 250.000 og 500.000 kroner, fik det Jesper Buch til at konstatere, at han ikke kunne finde ud af at tjene penge, men at han om ikke andet kunne skabe omsætning.

Det skræmte dog ikke de fire andre løver. De var klar til at gå all in på Lucas Rantzau, der endte med at stå midt i en heftig budkrig, fordi de fire løver overbød hinanden i håbet om at arbejde sammen med den hurtigttalende iværksætter.

Alt imens værdisætningen af hans bolig-webbutik hoppede op og ned. Mest op faktisk.

- Ikke i min vildeste fantasi havde jeg troet, jeg ville ende med det drømmescenarie, som jeg endte med at stå i. Det gik over al forventning, siger Lucas Rantzau stadig med overraskelse i stemmen.

Lucas Rantzau skabte sit nuværende firma med en startkapital på bare 1.000 kroner, som han havde tjent på andre projekter. (Foto: Stefan Wessel © DR)

Selv trådte han ind i hulen med et ønske om 400.000 kroner for fem procent af virksomheden, hvilket giver en værdiansættelse på otte millioner.

Men da Lucas Rantzau forlod tv-studierne, var det med to en halv million kroner for 30 procent af sin virksomhed – fordelt mellem de begejstrede løver Jacob Risgaard og Christian Arnstedt. Dermed steg han firmas værdi til 8,3 millioner kroner.

- Jeg har set alle afsnit af 'Løvens hule', og der er en tendens til, at man nærmest får halveret sin værdisætning, inden man får en aftale i hus. Så at jeg fik en højere værdisætning var næsten for godt til at være sandt.

Men den var god nok.

Dermed har Lucas Rantzau ikke bare fået en økonomisk saltvandsindsprøjtning i sit firma – han er også landet midt i det fællesskab, han har gået og sukket efter i årevis.

Siden 'Løvens hule' blev filmet i august, har han nemlig haft kontor hos Christian Arnstedt.

- Det har været sindssygt fedt at komme ud i et miljø, hvor der sidder en masse andre iværksættere – det er noget, jeg har savnet i min hverdag, i og med jeg har været vant til at sidde meget alene.

- Nu sidder jeg sammen med en masse kloge mennesker, der er på en spændende rejse, ligesom jeg selv er, siger han begejstret.

- Det har været vildt det seneste halve år, siger Lucas Rantzau, der nyder godt af at kunne sparre med de to løver Jacob Risgaard og Christian Arnstedt, der er kommet med på vognen. (Foto: Stefan Wessel © DR)

Drømmer om at blive boligverdenens Zalando

Forretningen kører godt, og takket være investeringen gennem 'Løvens hule' bliver 2022 året, hvor firmaet skal ekspandere. Drømmen er på sigt at blive boligverdenens svar på store webbutikker som Zalando og Asos.

Så der er sket meget, siden Lucas Rantzau som barn begyndte at rode med computere, og det ene projekt ligesom bare tog det andet.

Det kan hans kammerater skrive under på.

- Når jeg kom og sagde, at nu ville jeg importere powerbanks og højtalere, svarede de tit "ja, ja, den er god med dig". Men nu har de fulgt mig, siden jeg havde en enkelt lagerreol på mit værelse til i dag, hvor jeg nu igen skal rykke mit lager til noget større.

Og selvom Lucas Rantzau ikke har studeret siden, han iførte sig studenterhuen, har hans mange projekter og iværksætterforsøg gjort ham til den, han er i dag.

- Vi har en kultur, hvor det ikke er okay at fejle, men jeg plejer gerne at sige, at jeg faktisk har fejlet rigtig mange gange med mine projekter. Men hvis jeg ikke havde fejlet, havde jeg jo ikke haft færdighederne til at drive Stori til, hvad det er i dag, siger han stolt.

- Jeg havde aldrig turde håbe på, at jeg ville stå med så mange bud og vække så stor interesse i 'Løvens hule'. Det kom faktisk rigtig meget bag på mig, siger Lucas Rantzau. (Foto: Stefan Wessel © DR)