Lucy Love er et stort kunstprojekt

INTERVIEW: Lucy Love er det eneste, der interesserer mig, og jeg ser Lucy Love som et stort kunstprojekt. Rapperen Lucy Love er albumaktuel og snart færdig på kunstakademiet.

- Lucy Love er det eneste, der interesserer mig. Jeg ser Lucy Love som et stort kunstprojekt, og mit afgangsprojekt på Kunstakademiet kommer kun til at handle om mig selv. Det bliver et stort egotrip.

Sådan siger albumaktuelle Lucy Love, der på sit nye album "Kilo" tager springet fra hele Danmarks grimedronning til rapsangerinde.

Kombination af musik og det visuelle

Sideløbende med albumudgivelsen går hun også i gang med sidste år på Det Fynske Kunstakademi. Som ovenstående citat fortæller, skal man dog ikke regne med, at vi får hende at se som billedkunstner. For hende er det interessante at se, hvad hendes uddannelse som billedkunstner kan bidrage med til den musik, der fylder alt.

- Det er kombinationen, der er det spændende. Det med at se, hvordan det visuelle udtryk kan påvirke, hvordan man lytter til musikken. Det er ofte arbejdet med det visuelle, der tager længst tid for mig, og ikke mindst denne gang, hvor jeg også har smidt teksterne ind i covernoterne. Det har taget oceaner af tid, da jeg er perfektionist, og det hele skal være så præcist, fortæller Lucy Love.

Ny lyd - nu med sang

Tilbage til springet fra grimerapper til sanger. Et spring man som lytter af "Kilo" ikke kan undgå at bemærke, men som falder naturligt for Lucy Love.

- Det falder mig helt naturligt, og der var en del syngende elementer i min rap på mit debutalbum. Samtidig med at sangen har fået mere plads, har det dog også været vigtigt for mig, at jeg stadig skulle være den samme.

Derfor har jeg også lavet et næsten rent hiphopnummer som "I'm A Rapper", der viser tilbage til, hvor det startede. Sangen har heller ikke ændret det store på tekstskrivningen. De ting jeg synger er skrevet, så de i princippet også godt kunne rappes, siger hun.

At sang kan åbne flere døre end rap, er så en anden bonus ved stilskiftet. Det er Lucy Love klar over, men hun slår fast.

- Skiftet er for min egen skyld. Jeg synes jeg lyder vildt godt, når jeg synger på plade, og kunne ligesom ikke tage rappen længere. Så noget skulle der ske.

Lucy Love - en duo for fremtiden

Efter to albums lavet i symbiotisk samarbejde med makkeren Yo-A-Kim er det oplagt at spørge om, der stadig er friske ideer tilbage i makkerskabet. Det er der ifølge Lucy Love, der tydeligt slår fast, at Lucy Love er en gruppe. Og en tæt sammentømret en af slagsen.

- Det er selvfølgelig drænende at arbejde så tæt sammen, som Yo-A-Kim og jeg gør, men jeg synes vi begge udvikler os hele tiden. Han insisterer på at lave noget nyt og rykke sig produktionsmæssigt og skider på mine ønsker. Det er ikke et samarbejde, hvor rapperen Lucy Love lige bestiller det og det. Sådan fungerer det ikke.

- Vores tætte makkerskab er også det, der gør, at vi kan give en helt speciel liveoplevelse. Hvor ofte ser man lige produceren fylde så meget på scenen. Det er fedt, og det er fedt at to mennesker sammen kan skabe så meget lyd, slutter Lucy Love.

"Kilo" udkommer den 18. oktober.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk