Mads Brügger fyret: Jeg har tabt kampen om Radio24syv

Radio24Syv har mandag eftermiddag fyret Mads Brügger med øjeblikkelig virkning på grund af uenighed om ledelsen.

Radio24Syv har mandag eftermiddag fyret Mads Brügger med øjeblikkelig virkning på grund af uenighed om ledelsen. (Foto: Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

Radio24Syv har mandag eftermiddag fyret kanalchef Mads Brügger med øjeblikkelig virkning på grund af uenighed om ledelsen. Det bekræfter han over for DR Nyheder.

- Jeg er dags dato blevet fyret pga. uoverensstemmelser i ledelsen - man kan også kalde det samarbejdsvanskeligheder. Det bunder i, hvilken retning Radio24syv skal bevæge sig. Andet kan jeg ikke sige, siger den nu tidligere kanalchef.

Fyringen kommer som en stor overraskelse for Brügger.

- Det må jeg sige ja til. Jeg skal sunde mig, så må vi se, hvad fremtiden bringer. Det er meget nyt. Det er kun nogle timer siden, jeg blev fyret, så jeg skal lige tage bestik af situationen, fortæller han.

Har tabt kampen om 24syv

I august 2011 startede Mads Brügger som kanalchef for Radio24syv sammen med Mikael Bertelsen, efter at have arbejdet en årrække i DR, hvor han bl.a. lavede satireserierne 'Danes for Bush' og 'Det røde kapel'.

På Facebook uddyber Mads Brügger, hvorfor han er fyret.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der har været uenighed om hvilken retning Radio24syv skal bevæge sig, og den kurs jeg har kæmpet for har tilsyneladende tabt i dag, skriver den nu tidligere kanalchef på Facebook.

- Jeg kan ikke uddybe denne problematik, men vil gerne slutte af med at sige tak til alle de dygtige mennesker jeg har arbejdet sammen med på Radio24syv, og at jeg ønsker kanalen alt det bedste, lyder det på Facebook.

Bertelsen fortsætter på 24syv

Administrerende direktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, mener ikke, at fyringen vil få konsekvenser for kanalens programmer.

- Vi havde nogle ting, vi ikke kunne komme videre til, og så måtte vores veje skilles. Men det får absolut ingen indflydelse på, hvordan Radio24syvs programlinje fremover udvikler sig. Den ligger fuldstændig fast. Der sker ingen ændringer i forhold til lytterne og programmerne, siger direktøren til DR Nyheder.

Brügger har kørt parløb som kanalchef med kollegaen Mikael Bertelsen, og Bertelsen bliver på kanalen, fortæller Jørgen Ramskov.

- Han er fortsat kanalchef på Radio24syv, siger han.

Facebook
Twitter