Mads Brügger har det svært med ferier: De kan sætte en dramatisk proces i gang

Han er kendt for sin frygtløse stil som journalist, men mere end en uges ferie er mere skræmmende, fortæller Mads Brügger.

Journalisten Mads Brügger er bange at få for meget ro til at dvæle ved sit følelsesliv i sine ferier. (Foto: Dennis Lehmann © Scanpix)

Det er bare gætteri, men mon ikke du er ret glad for at have to eller tre ugers sammenhængende ferie? Du ved, sådan en ferie, hvor du kommer helt ned i tempo og får slappet af.

Sådan har Mads Brügger, dokumentarist og programchef for Radio27syv, det derimod slet ikke.

Bare efter en uges ferie går en udfordrende proces nemlig i gang i journalistens hoved.

Det fortæller han åbent om til coach og radiovært Pernille W. Lauritsen i P1-programmet ’Det, du frygter’.

Han er ellers kendt for sin frygtløse facon, når han har påtaget sig en rolle i sine dokumentarfilm. Som dengang han viste os det lukkede Nordkorea i ’Det røde kapel’ indefra, eller da han gik tæt på højrefløjen i USA i ’Danes For Bush’.

- Jeg er enormt dårlig til at holde ferie og have fri, for hvis ferien varer mere end en uge, så begynder jeg at stille spørgsmålstegn ved alt i min eksistens. Altså, hvem er jeg, hvorfor og hvad laver jeg? Og med dét følger jo også et ubehag, siger han til P1.

Ikke en særligt vellykket sommerferie

Det bliver angstprovokerende for ham, hvis han får ro til at dvæle ved sit følelsesliv. Det er kort sagt ikke noget, han ønsker at blive konfronteret med.

Mads Brüggers seneste ferie var i sommer sammen med familien, hvilket faktisk ’ikke var en særligt vellykket sommerferie’, erkender han.

Hvordan bliver du så der, når du ikke har rammerne fra dit arbejde, spørger Pernille W. Lauritsen ham.

- Efter en uge kan jeg mærke, at der går en proces i gang, som – hvis den skal føres til ende – vil tage langt tid, og som vil lede frem til nogle ret dramatiske valg, tror jeg, svarer Mads Brügger.

Mads Brügger og makkeren Mikael Bertelsen har siden Radio24syvs begyndelse i 2011 stået bag kanalen. (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

- Den vej har jeg ikke lyst til at tage

Det gælder både valg i forhold til Mads Brüggers arbejde og livsførelse i det hele taget.

- Så kommer det hele ligesom til forhandling. Og den vej har jeg simpelthen ikke lyst til at gå ned ad. Det kan godt være, at det ender med noget godt, men det kan også være, at det ender i en katastrofe, siger han og tilføjer:

- I forhold til at jeg har et liv, der skal leves, og jeg har nogle mennesker, jeg er ansvarlig overfor, så opfatter jeg det næsten som en luksus, som jeg ikke har råd til.

Og den luksus går ud på at lære sig selv bedre at kende. Men hvad er vigtigere at vide, hvem man selv er, og hvad man står for, spørger Pernille W. Lauritsen sin gæst.

Mads Brügger tøver et øjeblik og konkluderer så:

- Selvindsigten er jo måske endda pointen med det hele … Hvis man dybest set ikke kommer i mål med bare et mindstemål af viden om, hvem man selv er, så har man jo levet et liv i blinde.

Du kan høre hele udsendelsen via dette link.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter