Mads Mikkelsen vinder i Cannes

Skuespilleren Mads Mikkelsen vinder prisen som bedste mandlige skuespiller i Cannes.

Skuespilleren Mads Mikkelsen vinder prisen som bedste mandlige hovedrolle ved filmfestivalen i Cannes for sin medvirken i Thomas Vinterbergs film Jagten. Her spiller han rollen som pædagogen Lucas, der fejlagtigt beskyldes for at have forgrebet sig på sin bedste vens datter.

"Jagten" handler om Lucas i skikkelse af netop Mads Mikkelsen, der efter en hård skilsmisse har fået en ny kæreste og et nyt arbejde, og som er godt i gang med at genopbygge forholdet til sin teenagesøn Marcus.

Men en tilfældig løgn får lov til at brede sig i del lille samfund, og pludselig er Lucas i en hård kamp for at bevare sit liv og værdighed.

Filmen går ind i et kontroversielt emne som seksuelle overgreb og har fået stor ros fra kritikere i hele verden.

Mads markerer sig i udlandet

For Mads Mikkelsen er prisen endnu en manifestation af, at han er ved at slå sit navn fast ikke kun i Danmark, men også i udlandet.

Den nu 46-årige Mads Mikkelsen slog igennem på filmlærredet i 1996 med sin rolle som Tonny i Nicolas Winding Refns "Pusher" og har siden deltaget i et hav af danske film som en af tidens mest benyttede og roste skuespillere.

Mest kendt er nok hans roller i actionkomedien "Blinkende Lygter", "Pusher II" og modstandsdramaet "Flammen og Citronen".

Internationalt har han blandt andet medvirket i James Bond-filmen "Casino Royale", "Coco Chanel & Igor Stravinsky" og "Valhalla Rising" uden dog at have fået det helt store gennembrud. Prisen i Cannes må dog siges at være et stort skridt på vejen.

Senest har han medvirket med stor succes i det historiske trekantsdrama "En kongelig affære", hvor han spiller rollen som Johann Struensee.

Michael Hanekes drama Amour vinder den fornemmeste pris, Guldpalmen ved filmfestivalen i Cannes. Deter anden gang, han vinder. Thomas Vinterbergs "Jagten" var blandt de nominerede.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk