Mads Steffensen stopper i DR: Her er Monopolets nye vært

Sara Bro overtager tjansen som vært for det populære radioprogram, der fra årsskiftet hedder 'Sara & Monopolet'.

I 2021 bliver Sara Bro vært på radioprogrammet 'Mads & Monopolet', der i den forbindelse skifter navn til 'Sara & Monopolet'. Det gør hun, fordi Mads Steffensen har valgt at stoppe som DR-vært. (Foto: © Petra Kleis / Ida Guldbæk Arentsen, DR / Scanpix)

Han har givet lytterne gode råd til at løse deres dilemmaer lige siden 2003 – først på P3, siden på P4.

Du har nok allerede regnet ud, at det drejer sig om DR-vært Mads Steffensen.

Men i det nye år er det slut, da Mads Steffensen efter mange år i DR har valgt at stoppe som vært.

- DR vil altid været noget særligt for mig, og jeg siger tusind tak for det hele. Jeg tør godt sige, at jeg stopper på toppen. Det har jeg altid lovet mig selv, at jeg ville gøre, skriver Mads Steffensen i et opslag på Instagram og uddyber:

- Det seneste år har selvfølgelig været anderledes, og det har også givet tid til refleksion over, hvordan jeg vil bruge min tid. Jeg kunne se ind i et nyt år, der ville ligne det forrige. Det hele blev meget sikkert. Jeg har haft åbnet alle døre og kigget ind flere gange. Så nu går jeg efter en gammel drøm om at skabe mit eget arbejdsliv.

'Monopolet' har længe været – og er også i dag – et flagskib på P4. Som podcast er programmet også ét af de mest downloadede og streamede DR-radioprogrammer overhovedet.

I 2021 overtager DR-vært Sara Bro tjansen som vært på radioprogrammet, der med hende ved roret får navnet 'Sara & Monopolet'.

- Jeg glæder mig helt vildt! Jeg kan nærmest ikke vente med at komme i gang.

Sara Bro har mange års erfaring som radiovært på P3 og har blandt andet bestyret 'Tværs' og 'Hjerteflimmer – for voksne', hvor hverdagsnære dilemmaer også er i fokus.

- Samtalen med lytterne er noget, der på en eller anden måde har fulgt mig hele min karriere. Da jeg startede, havde jeg en brevkasse, der hed 'Den lyserøde sky'. Det var lidt en slags forløber for 'Hjerteflimmer', bare for børn, siger Sara Bro og uddyber:

- Så har jeg lavet 'Verdens største brevkasse' med Adam Duvå Hall, da vi var værter på 'Formiddag på P3'. Jeg føler, det er lidt det samme, jeg nu kommer tilbage til på 'Monopolet'.

Hun synes, det er vigtigt, at der er højt til loftet, og at man kan spørge om alt i 'Monopolet'. Derfor vil hun også gøre sit til, at der kommer "nogle gode og vigtige og nuancerede samtaler i panelet".

- Jeg vil gerne være med til at skabe en følelse af, at der er plads til os alle sammen. Hvis jeg kan medvirke til, at folk føler sig set og spejlet, så føler jeg, missionen er lykkedes.

Og så understreger hun, at 'Monopolet' stadig er 'Monopolet' – nu bare med en ny vært:

- Det er vigtigt for mig, at 'Monopolet' bliver ved med at være, som det altid har været. Det får bare en ny vært. Jeg glæder mig til at føre 'Monopolet' videre og være tro mod dets dna.

Radiochef: 'Nogle gange frister andre medier'

Udskiftningen af vært sker som allerede nævnt, da Mads Steffensen efter mange år i DR har valgt at stoppe som vært. Det gør han blandt andet, fordi han fremover skal lave podcasts for podcast-platformen Podimo.

DR's radiochef, Anette Kokholm, takker i den forbindelse Mads Steffensen for hans mange år som DR-vært på både tv og i radioen.

- Jeg vil gerne takke Mads for de mange år, hvor han har været lytternes og seernes lune selskab, og jeg ønsker ham alt muligt held og lykke. Det er klart, at vi helst havde set Mads fortsætte i DR. Men sådan er det, siger Anette Kokholm og uddyber:

- DR er på mange måder et væksthus for værter og talenter. Nogle gange frister andre medier dem, for vi kan jo blandt andet ikke altid matche lønnen hos de kommercielle.

Kan programmet overleve uden så ikonisk en vært som Mads Steffensen?

- Ja, naturligvis. Det er ikke første gang, at et populært DR-program skifter vært. Vi er sikre på, at selve programmet og det at lytte med på P4 lørdag formiddag er en stor del af mange lytteres vaner og noget, de ser frem til.

Anette Kokholm ser nu frem til, at Sara Bro sætter sig til rette i 'Monopolet'-værtstolen.

- Sara har meget stor erfaring med programmer, hvor virkelige og hverdagsnære dilemmaer er i højsædet – for eksempel 'Tværs' og senest 'Hjerteflimmer – for voksne'. Sara er ikke bare en blændende radiovært, hun kommer også med en god portion livserfaring, humor og nærvær.

Mads Steffensens farvel betyder også, at der også skal findes ny tv-vært til 'Alle mod en' og 'Kender du typen?'. De nye værter vil blive meldt ud i 2021.