Mænd får deres helt egen bogklub

Hos Gyldendal er 80 procent af bogklubbernes medlemmer kvinder. Men nu skal mændene også læse med takket være en ny bogklub for mænd.

Gyldendal bejler til de mandlige læsere med en ny bogklub for mænd. (© Colourbox)

Mænd skal læse flere bøger. I hvert fald hvis det står til forlaget Gyldendal, der i dag åbner en ny bogklub til mænd. Gyldendal har i forvejen 14 bogklubber, og 80 procent af medlemmerne er kvinder.

Men mænd vil gerne læse bøger, fastslår man hos Gyldendals Bogklubber, så det er altså ikke derfor, at størstedelen af medlemmerne er kvinder.

Tidligere har man været for dårlige til at henvende sig direkte til mændene, mener Tine Weppler, der er direktør for Gyldendals Bogklubber.

For meget fokus på kvinderne

- Jeg tror, at vi har haft for meget fokus på at kvinder har været kulturbærere i vores samfund, og derfor har vores romaner også været rettet mod det kvindelige publikum. Så nu skal vi blive bedre til at finde bøger, der henvender sig til mænd, siger hun til KulturNyt på P1.

Hos Gyldendals Bogklubber ser man en tendens til, at forlagene også udgiver flere bøger, der interesserer mændene, så det vil man gerne imødekomme med den nye bogklub.

- Generelt sagt vil mænd gerne fordybe sig, og så vil de læse bøger om historie, krig, biografier, politik, videnskab, business, penge og sex. Og gode romaner med krimi eller spænding, så den slags bøger vil vi være på udkig efter, siger Tine Weppler.

De fysiske bøger skal nok klare sig

Selvom e-bøgerne er en konkurrent til den gammeldags fysiske bog, frygter Gyldendals Bogklubber ikke, at der er dødt løb for endnu en bogklub i rækken.

- Vi ved, at mænd godt kan lide at gå i dybden med ting. Derfor tror jeg også, at de ser en særlig styrke i de fysiske bøger, som netop repræsenterer fordybelsen, siger Tine Weppler.

Bogklubbens navn bliver UPDATE, og det første medlemsblad udkommer til september.

DR har også en række bogklubber - du kan læse mere om dem her.

Facebook
Twitter