Mærsk redder verdens ældste højskole

20 millioner kroner fra A.P. Møllers fond skal bruges til at modernisere verdens ældste højskole i Rødding i Sønderjylland

For fem år siden kæmpede Rødding Højskole i Sønderjylland for livet og klarede med nød og næppe skærene, efter at en lokal indsamling havde indbragt omkring fem millioner kroner.

Nu har Danmarks og verdens ældste højskole fået en gave på 20 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, skriver Kristeligt Dagblad.

Rødding højskole blev grundlagt i 1844 af Christian Flor.

Vil forbedre bygninger

Med donationen er den traditionsrige højskole langt ude over overlevelseskampen og skal i gang med et større ombygningsarbejde, som skal føre til, at stedets gamle landbrugsbygninger omdannes til moderne undervisningsfaciliteter.

- Siden vi var økonomisk i knæ i 2006, er der ydet en stor indsats, og det var allerede lykkedes at konsolidere økonomien og opnå stigende elevtal. Nu kan vi gennemføre en tiltrængt forbedring af bygningsmassen, siger Rødding Højskoles bestyrelsesformand, Søren Vang Rasmussen.

Ambitionen er, at den planlagte ombygning - som projekteres i samarbejde med A.P. Møller-fonden - skal begynde sidst på året og være gennemført i løbet af 2012.

Til den tid vil en række af de bygninger, som vidner om, at Rødding Højskole fra grundlæggelsen og helt frem til 1988 drev landbrug, være omdannet til blandt andet et auditorium og undervisningslokaler for kursister på designlinjen.

Kilde: Ritzau