Malede havemøbler da helvede brød løs

Skuespilleren Ditte Arnth, der spillede Mor-Karen i VisitDenmarks stærkt omdiskuterede fupreklame, stod for første gang frem fredag aften på DR1. Her fortalte hun, hvordan hun reagerede på al medie-virakken.

Skuespilleren Ditte Arnth, der spillede Mor-Karen i VisitDenmarks stærkt omdiskuterede fupreklame, stod for første gang frem fredag aften. Det skete i DR1's nye program, Det Nye Talkshow, med Anders Lund Madsen.

Var til havedag i boligforeningen

Her fortalte den unge skuespiller, hvad der skete, da det gik op for hende, hvor meget virak fupreklamen har skabt - ikke kun i Danmark, men i hele verden:

- Så bryder helvede løs lørdag (to dag efter videoen blev lagt på YouTube, red.), hvor jeg har havedag i min boligforening (...) Jeg kan ikke stoppe med at male havemøblerne, så jeg maler færdig, forklarer Ditte Arnth til stor morskab for publikum i salen.

Velkommen på forsiden

Hun fortæller, at den første, der gør hende opmærksom på, at reklamen skaber røre og omtale, er producenten af reklamen, der ringer til hende, og siger:

- Velkommen på forsiden!

- Så går der hen over weekenden, og så i starten af denne her uge, når reklamen så Tyskland, Sverige, italienske aviser, The Sun i England, Canada, Associated Press, og så ringer de fra Israel, siger Ditte Arnth.

Hun forklarer, at mens medie-stormen raser, takker hun nej til at være med i interviews.

Et job som alle andre

Det var en caster, der for et år siden fortalte Ditte Arnth, at VisitDenmark havde bruge for en ung kvinde til en reklame. Ifølge den unge skuespillerinde havde hun ikke umiddelbart nogen bekymringer ved at spille rollen som Mor-Karen. Det var et skuespiller-job som alle andre, syntes hun.

Vender tilbage i Forbrydelsen

For sin rolle som Mor-Karen indkasserede Ditte Arnth 50.000 kroner i løn. Til det spørger Anders Lund Madsen:

- Så er det sort, ik' os'?

Ditte Arnth svarer ikke på spørgsmålet, og Anders Lund Madsen siger hurtigt efter:

- Nej, selvfølgelig er det ikke sort, det gør vi jo ikke i Danmark.

Ditte Arnth vender snart tilbage til skærmen. Det sker søndag (27. september), når Forbrydelsen er tilbage på DR1. Her har hun fået en ganske lille statistrolle med en enkelt replik, nemlig: "Hej!".